create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!
 Guests

2.6.13

H.A.M.P.E.H

walaweyh...lame siot xmenulis kat laman sosial blogspot arena pentas duniawi nieyh..

assalamualaikum..:)

i think i better start writing my new chapter here again..

kesudahan daripada tauliah last 4months ago, ak dah mula bekerja.

hidup xselamanya indah..*akurinduzamanbelajarweyh*..

bekerja sangat berbeza dengan student life..everything u have to decide urself.no one will assist u anymore..ad member,ramai..tp dorang pon busy dengan agenda dorang sendiri..

aku,xpunya suara yang besar cm orang laen..aku xley nak maki-maki,xley nak gaduh-gaduh,malas nak amek port bout pertelingkahan percanggahan dua otak manusia yang bijaksana sini situ sinun ala bagai..serius aku xsuka...tapi aku suka follow benda yang xbuat orang marah..

tapi apa yang sedihnya,xda orang pon follow aku.bagi arahan pon macam angin pagi-pagi yang segar..dihembus dalam-dalam,then lepas laju-laju..ala whisper.padahal benda penting tahap gampang punye laa..

panas kan bila dalam situasi cmni..tapi aku still cool..rilex je walaupun aku tahu,sume tu aku yang kene tanggung..

ak xsure kenapa orang xsuke perkataan 'solo rider' padahal aku boleh terima benda nie..

susahnya keje cmni..

papehal pon,aku lame menghilang,aku sponsor korang pic kete baru gua..
hope ada la yang bekenan..hahaha
WYK 4755
JUMPE KAT HIGHWAY OR R&R,BIMP2 JE LAA..:)

HIDUP SUSAH MANE PON,KENE SLUMBER..PEACE

14.2.13

Bermulanya Era bekerja

Tinggal lagi beberapa hari je cuti 2minggu after kawad tauliah selesai. ramai juga yang hadir semasa kawad tauliah hari tu namun ape yang paling mengembirakan aku adalah kehadiran ibu yang aku paling sayang.. sayup mukanya masih lagi tergambar di dalam fikiranku masa ya.

lagu "Negaraku" di maen kan membuatkan hibanya rasa hati bila mengenangkan kisah hidup yang tidak sebaik orang lain..yalah,pangjat Agong bg, Most VVIP in this country bagi..berat rasanya tanggungjawab yang akan dipikul ini apabila tanggungjawab yang sekian ada masih lagi memeningkan kepala. berkat doa seorang ibu,Inya Allah,aku mampu. 2.2.2013 tarikh yang tidak mungkin ak lupa dengan mudah,insyaAllah.

kursus sebagai seorang pegawai akan secara rasminya ak berada dalam Era bekerja.

perit jerih sebagai seorang pelajar mungkin tamat setakat ini dan jika diberi peluang untuk menyambung pelajaran, aku akan cuba sedaya upaya. aku tidak sempat untuk mngucapkan berbanyak2 terima kasih kepada orang2 yang membantu aku didalam pelajaran secara lansung mahupun tidak lansung..ribuan terima kasih juga aku ucapkan kepada Koyong yang banyak tolong aku dlm English, ketahanan mental fizikal, financial,stuff, moral n so on wlaupun jauh di sisi..jutaan terima kasih kepada ibu,mama,nenek,datok,lecturer,jurulatih,senior2,kwn2 dan buddy yang selalu menunggu,menjawab,bersabar dengn kerenah aku semasa belajar. terima kasih banyak2..

kepada Koyong,kmk mntk maaf glak2 sbb xmelaksanakan janji kmk ngn ktk,selalu polah jaik ngn ktk untok kepentingan drik,dr mula beljar dlok smpe kta jadi kdak tok..kmk tauk,ktk xkan paham kenak kmk plh kdak tok ngn ktk. kmk dah jadi apa nok ktk maok,juz relation ya xkdak ktk mok udah.ktk tyk kmk bla exactly kta kapel kan,ktk surely igt sbb bulan tok mean so much bha dgn kta..kmk xpat mok show rasa ya gik ngn ktk.jaga drik

last but not least, wish me luck in my career, in order to serve the country from external threats, to serve the duli yang maha mulia Raja-raja, serve islam at the highest. amin

29.12.11

2nd last semester

perh...xlame lagi final..
perh lame gile xupdate blog ...


mgu depan dah start final dah...

wish all the best for me n for other members yang jugak turut serta dalam menduduki exam..

all the best~!!!!!

cakap banyak xguna,mulut busuk..


adiosssssaaaaaaaaaaaaaaaaaaas

13.10.11

mengembara~


trip to UPSI this week...

hope something happen that can bring me to life..

lols...

pergi menimba pengalaman..

12.10.11

keje melambak~!!!

serius semester nie amat mencabar bagi aku yang hidup bersederhana nie..*ayat nak sayu je..ce ce ce*

tapi serius banyak sangat dugaan yang melanda..who knows kan?i can smile as usual,keeping silent and acting macho like nothing happen toward me...

but

there is something that i still can hold it on my own..orang kata kalau simpan masalah sorang-sorang ley jadi gila..setakat nie,xda lagi la tanda-tanda nak gila tuu..chill jew:)

perkara-perkara yang harus aku lakukan;

1/- people say family must come first.aku xtaw apa jadi ngn parent aku sekarang n di only thing i know, my mom cry a lot since aku abes cuti raya hari tuuu..family problem...aku as anak yang sulung ko rasa aku perlu buat bodo je ke?x kan...tapi ape je yang aku ley buat bila mana aku kat dalam kem nie and family aku kat kampung tercinta,sarawak.

2/-okay la.tipu la kan kalau ada yang sebaya ngn aku nie xda pasangan.tipu sangat-sangat la kan.aku gaduh lagi arini. sebab aku xcare pon pasal dia. bout her study.bout her feeling xtually. memang amat bodoh gak la bila boyfriend cam aku nie xreti jaga buah hati jantung pisang mahkota emas intan payung penyuluh getaran jiwa bagai. again sorry so so so much to her for my careless..sorry sayang.

3/-perh nie gua malas nak gtaw tapi nie la main entry aku kali nie...assignment and test yang banyak mengalahkan pembacaan aku selamanya 21 tahun?agak la kan..assignment aku banyak gampang kot..esok test lagi.nak translate article lagi.carik bahan bacaan tok PSM aku lagi..perrhhhhh...

solution;

bila mana kata tension ngn benda-benda yang melambak camni,jiwa jadi kacau,hati jadi tidak keruan,mata jadi berat,pergerakan jadi slow cam zomba.

tidor

the best solution that i have in my mind right now.and solution nie jugak yang selalu aku buat xtually.

*hmmm*hope korang boleh la bantu mendoakan kejayaan aku dalam menyiapkan perkara-perkara yang di atas. even la xmembantu sangat pon..eheee..

:)