create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!
 Guests

30.12.10

cuti new year!!!!

coming,coming and keep coming~~

waktu@masa adalah sumthing yang xley nak simpan-simpan,

andai kate dah berlalu tu ianya akan troz berlalu tanpa menghirau kan kita yang sedang bergembira ke sedih ke saket ke takot ke dan ke ke yang lain lagi..

and now,2010 akan berlalu dalam masa kurang dr 24jam je lagi..korang nak set azam tahun baru skrunk dah bule try2 rumus semua azam-azam korang.

baek ke burok tu terpulang la kat korang..

janji korang taw akibat nye di masa akan datang..sebaek-baeknye korang azam tu biar sumthing yang boleh korang capai.kalau xtercapai pon,hampir tercapai pon kire bagus dah tuu..

at least korang mencube ngn ape korang dah azam kan kan...

so,

azam aku tok tahun depan,2011 is :
1/.gf aku dah sambung stdy abroad,aku berazam nak kumpul duet nak pg melawat dia kat sne.
2/.aku akan try kurang kan ber'fb dan berinternet supaya aku ley habis kan ngn membaca buku..ape2 je jenis buku...
3/.aku nak abes kan lesen aku before dia balek dari oversea:)
4/.aku akan cube pergi ke masjid for solat berjemaah,baca hadis
5/.berkawan ngn sume orang and share my love story to them..biar dorang jemu dgr..hahha


tu je la for senarai2 azam aku tok tahun depan..
hopefully,ada la menjadik..insya allah..


harap korang jugak ada azam masing-masing:D


26.12.10

cuti tanpa mu~~





deng,
i want u to know,if u not around this is one thing that i will do to heal myself from thinking bout u all the time..fun?yeah absolutely but not as fun as u being by my side..i really miss u.. seriously

deng,
i also want u to know that u bring half of my heart with u..everything i do,my mind exactly call your name loudly inside.like processor in the laptop...auto tune..damn!im hurt ..

deng,
u know how much i love u and that will be always me here calling your name even though u cant hear it..hopefully allah berkati our relationship till end..amin~

p/s: seriously in miss u mode!
have a save journey without me when u go furthering your study after this:(
i cant sent u off even to airport if i have no holiday..sigh..
u will be fine..be brave n be strong heart ok?miss u..

22.12.10

singkat..


dah nak lengkap dah setahun 2010 ini..xlame lagi menjelang la 2011..xrape kan kawan-kawan..taw-taw,sume aset2 kat badan kte nieyh dah berubah rupa..mungkin ada yang xberubah lagi tapi x banyak..kire minoriti la kot..

hari ini,keputusan PMR adek aku,nurhanani binti jamal akan kuar..hope dia dapat beat aku ye top score last 5years..
hehehe..i hope so..

seminggu yang lalu,dia dah bising-bising nak sambung study sekali ngn aku kt semenanjung nie..
aku rilex ja..klo result dia gempak,aku ingat nak suh dia masuk seseri..xpon mtd..hahaha..insya allah result dia ok..ada jugak teman aku kat dunia rantauan nieyh..xla bosan sangat kalo my gurl dah sambung study abroad nanty..i hope so..amin

xkesa la,klo sederhana ok,masuk SMS or MRSM kuching pon dah gaya dah..at least keluar cket dari kampung gedong tu..luas cket pemandangan dia..

eh2..dah 5tahun dah berlalu dari aku form 3..subhanallah..singkat kan masa..sepatutnye kita nieyh dah makin matang n lagi matang saban hari..

lastly,will tell u'll what my adek get for her PMR soon!!
lols..

p/s;sementara tgu nk g baris at 11,aku sempat lagi menerjah blog..haha..

16.12.10

malam ini..

terus menerus badan ku merasai kesengalan yang agak luar biasa dari hari ke hari ketika training..memang begini pon setiap kali semester military took place..
penat,kong,capek semua la complete set depa bagi...agak-agak xpecah lagi muscle kaki tu jangan panggil la military sem a.k.a LKU nie..ok.takbur..

dikala aku tengah duduk-duduk melayari internet, hati aku,kepala aku akan sentiasa teringat akan beliau.i know she busy in doing some stuff before she got to go further from me even now she all ready did far away now...serius aku rindu sesangat kat dia..every minute every time everyway in all condition i will think of u..what are u doing,are u okay there,still u remember bout me,who will u hang up with,bla bla bla..all that thing fly around my mind.**like angau kn..hahaha..

impact dari senaman pagi dan petang ku,really make my body gorgeous now..cant wait to show it to u,..but will u show up?big question mark here ..just forget it..not really big matter for u pun..duduk-duduk,sambil menggaru kepala..ape aku cakap nie..ahaksz..sengal

sambil dengar lagu,aku blur apa patot aku buat sambil menanti kepulangan mu 2tahun akan datang.berubah kah aku?makin mature ke nanti?..future...susah nak jangka..kita mampu merancang,Allah yang menentukan..kita mampu berdoa bcoz doa adalah senjata orang mukmin.layak kah aku?..again big question mark here..

serius my mind full of u inside..sambil-sambil ingat ktk,kmk berdoa kt Illahi hope our relationship stay still and getting His Blessness ..i really can turn my feeling of miss u to energy..
i will try find out how to turn it in spirit of study.so that i can get your yellow badge..will i?

talk bout my family..diorang ngah hepi-hepi kt kampung atok aku..xlme lagi kan nak krismas dah..mesti dorang puas tolong atok aku g menoreh getah..harga getah sekarang dah la tengah naek..memang seronok la dorang kumpul duet time-time cuti skolah nie..
nanti ley show off kat mbe2 satu kelas..wahh..jeles!!.hehe..tym kt kampung atok ngn nenek la paling seronok..dapat buat keje lebih,ley menabung even la bagi duet syiling sama rata antara kteorg 7 adek beradek..seronok weyh..serius.xtipu..

parent aku?ntah la ngn dorang..still gaduh lagi kot..my mom being so fragile now..my dad?aku xrapat sangat la ngn dad.ape dia buat pon aku xtau..yang aku taw dad aku keje surveyor,ukur tanah tok buat jalan area-area mukah sekarang..aku xtaw nak support sape..aku hanye mampu menanges n diam je..ntah la..


just another 15 days left before 2010 go away from us..what will be my dream next year..
mm..i will figure it out later..eh,eh....

p/s:cukup la merapu malam nie..yang penting korang pelu taw,aku ngah serabut thinkg everthing now..noktah!

8.12.10

hidup xsemestinye indah


hari ini tanggal 9 disember 2010 bersamaan 3 muharram 1432h dalam kalender islam..
hari ini juga last paper final semester untuk si dia,
hari ini juga si dia akan pergi balek bercuti sebelum memulakan perjalanan untuk menimba ilmu pada satu tahap yang lagi tinggi..

ok..nampak cam sedih kan..

yee..aku agak sedih sekarang.amat sedih lagi apabila memikirkan diri ini sebatang kara di bumi sg besi ini..aku akur aku anak sulung yang sering di sanjung-sanjung kat kampung..selalu hepi bila bersama mereka di kampung,kawan-kawan pon hepi go lucky..aku plan,dorang follow..dorang plan,aku follow..

indah bila semua orang mempunyai jiwa yang ingin kn keindahan.
indah bila semua orang tahu peranan masing-masing..
indah bila semua orang dapat menyenaraikan apa yang dia ingin kan dalam hidup..
indah bila semua orang bercakap terus terang.
indah bila semua orang xda masalah..

aku sedih apabila teringat kepada seorang sahabat pena yang aku pernah kenal 3,4 tahun dahulu;beliau tinggal di sini.di bandar metropolitan.yang serba lengkap malah xda kurang nye dari segi pembangunan..namun beliau sering menyatakan hendak melarikan diri dari rumah.
ye..melarikan diri dari rumah...sedih kan..sebab tertekan dengan keluarga especially parent yang sering bergaduh,anak jadi tersepit.*agak2 siapa yang salah?parent dia?beliau sendiri?

sekarang aku mulai paham..
aku menangis sendirian.membawa hati yang sebak apabila mendengarkan kisah berlaku terhadap kedua ibu bapa ku.
aku bersyukur sebab lahir di dunia ini kerana mereka berdua.
aku bersyukur sebab kehidupan aku kebanyakan nye habis di rantauan sehingga sekarang..

tapi

aku sedih,kehidupan di rantauan membuatkan aku pandang endah xendah terhadap masalah yang berlaku antara ibu dan bapa ku.
aku sedih aku gagal membuatkan mereka saling mempercayai satu sama lain.
aku sedih sebab aku terlalu dimanjakan dengan kemewahan cousin2 ku.
aku sedih kepandaian aku masih gagal mengatasi masalah mereka

keluarga aku sama seperti sahabat ku tadi.keindahan yang aku nampak rupa-rupanya lakonan semata-mata..setiap kali aku balek ke kampung halaman,kebahagiaan yang mereka lakukan hanya olahan bagi mengaburi aku yang masih belajar.

kekadang aku rasa aku lah anak sulung yang amat derhaka..parent aku gaduh,aku sering put blame on mom.blame her cause doing all of that.aku rapat ngn ibu.aku xrapat ngn ayah.aku bercakap,bapak aku belum tentu paham ape aku bagitau.tapi ibu,sekali aku cakap,mom cepat paham...selalu manja kan aku.

aku sedih.aku xtau nak selesai kan macam ne..aku pelu korang,sahabat..aku harap korang paham..family problem bukan something yang mudah nak di selesaikan.sumpah xtipu.
aku baru menanges.adek aku dah banyak kali menanges.sebab dorang nampak depan mata.

p/s:kepercayaan antara satu sama laen amat la penting.ye.senang je cakap kan.tapi nak apply ii not as easy as a,b,c...strength materials,arm conflict pon belum tentu dapat setel down this kind of problem.

eh,eh..buat xtau je la kalo aku sendirian.need space sometime.tq..T_T

2.12.10

kembangan picha final exam aritu




setelah 2hari berkabung kt atas katil,aku mula busan dan terkenang detik-detik study bersama roomate n dak satu course..even la xbanyak..

mari la zazzz sesama.....
penenuan terbaru,high lighter terbang tym aku ngah stdy.+via satio+


focus weyh
nie view dari depan..haha
posing of the day award..taaaadaaa!!
serabut cket ble stdy,tp ble dpn camera,c..
ow ini take 5 picha..blkg tu ngah fokus bawak kete
spesel case nie..haha
nie a geng2 course aku..alaa.

1.12.10

takat nie jeee...


weyh..

aku xreti la nak deco-deco kt blog aku nie..

aku xjumpe master lagi kot..

xpela..

xelok susahkan orang nie..hihihi..

cket2 jep ubah..

janji hati riang,menyanyi girang...

lalala~~




wait-wait


my blog is under constructions..
will be able A.S.A.P.

30.11.10

im done...yeeeaaahhh!!


hepi weyh!!!!
mamak!!!!roti kosong tok suma!!!aku blanja!!!
amek2..bagi kat budak-budak tuu..tambah-tambah..

hari ni,30 nov 2010,im done with my semester 3 degree aku..haha.event la last paper that is international law that really freak me out (macam lawyer bai,..padahal mat terap jee...lols)..

still aku nak hepi gak..hepi-hepi...hahaha...ok.lebih.

start arini aku nak pack otak aku elok-elok,simpan dalam peti sejuk,klo peti sejuk tu ada tahap sejuk dia,aku letak kt tahap yang paling sejuk..-37'c..pastu aku bawak badan aku pergi guling-guling kat padang,lari-lari xkire masa,hepi-hepi macam orang gilew,tido klo ada kelas ketenteraan yang cite pasal formation perang,senjata ke ape ke kan...cristal clear kot plan aku nie..haha..puji-puji..

arini jugak aku nak start kumpul lagu,kumpul movie,saving tok military semester aku nie..movie dah melambak xtengok nie.

sat-sat,before sume tuu,aku nak claim masa tido aku..weyh!!!mata aku bengkak sebab layan ko sampai pagi..segan aku kat member-member weyh..mrs.koyong pon kate mata aku mengalahkan panda weyh..ksian a kat aku kan..oleh yang demikian,aku nak claim lebih!!aku xkesah weyh,ko nak cakap ape..semester depan aku layan ko balek.oraite!!


eh,eh..papehal pon,aku dah usaha sehabis boleh even last paper tuu tak membantu aku membuat sehabis baek..sori mr.IL..ko memang 'baek'..aku doa kepada-Mu Illahi,agar Engkau berkati segala usaha hamba-Mu yang hina ini..pas sume tuu,aku takawal kepada-Mu ya Rahman.

k chow..!..:)

p/s: lambat cket update,migrain tadi.
korang kat U luar tu,enjoy your holiday.cant be with u'all.ada misi kat dalam kem.
sesi beramah-mesra ngn skuad-skuad aku la pulak en..hehe

27.11.10

wow...international job!



wei!seeennnnaaaaaannngggg diiiirrii!!barrrrriiiiisssssssss sssseeeddiiiaaP!!

bergemar pekikan salah sorang member tym aku ngah focus menelaah.

xsemena-mena aku menoleh ke kanan ke kiri tok make sure spe ka gerangan empunya suara yang agak mental itu..

ooo..

upernye abang askar tengah mental mengulang kaji subjek yang aku xpasti la askar dulu-dulu tahu atau pun tidak..
jelas tiada di dalam silibus atok aku yang pernah berperang ngn komunis satu ketika dahulu.

jelas juga bukan silibus nenek aku yang duduk di kampung menoreh getah dan menanam pokok lada untuk meneruskan baki hidup mereka dan menggunakan masa dengan sebaek mungkin agar tidak boring duduk saja.

ok.habis..

this 2 another subject really freak me out!it is WAR AND CONFLICT and INTERNATIONAL LAW

wow!international job nie bro.

kalau ko xtahu maps dunia,abes la..menanges xberlagu la ko.

bukan itu je,klo ko jenis yang dok kt bilik,bce komik kreko ke novel ke en,jenis yang xkisah isu-isu luar negara nie lagi la ko jatuh.

airborne teros tanpa payung.xpasal-pasal free fall pointer ko dengan sendirinya..

eh?cmne tuu..ko pikir la sendiri..lalala

cristal clear, 24 hours is not enough for doing a revision for such of this 2 kind of subject!

kalau otak aku nie ad lemak,aku rase dah 97% lemak kt otak aku terbakar.tensi!sebab banyak sangat nak kene baca..fuhh..naseb baek xde.ok.hambar.

oleh itu konklusi nye,aku xsyak pon nak study benda alah cam nie dari dulu lagi.

but

it s'ok as long as aku boleh guna apa yang aku baca nie,memang askar dulu-dulu respect a kat aku coz aku kenal dorang dalam subject WAR AND CONFLICT.serius xtipu!


INTERNATIONAL LAW nie xberani nak sembang pom ape.

tapi yang aku pasti,korang xkan rasa yang international law nie ada kt sekeliling korang tapi apabila isu-isu AMBALAT,pulau batu putih,isu perairan negara,sempadan yanng tercetus antara negara-negara jiran,tym tuu baru korang sedar bak tercekik puting durian.eh.again hambar.

xpasal-pasal aku jadi international lawyer and another job about international viewer also.uwaaa!

okok.

aku nak sambung stdy memandangkan esok D-day and second last paper akuh!

wish me all the best to finish this final.bape kali nak wish dah..

da~~

p/s: pembuka idea yang aku buat before start bukak nota international law.hehe..jangan ikot aksi ini coz aku dah membazir 40 minit daripada apa yang ku janjikan time bangun tido.eh.xpaham.lalalala

23.11.10

me!!



laaa..aku lupe nak letak picture aku banyak-banyak kat blog aku..hahaha..

perlu ke???
hihihi..gedik sungguh..ok.i know..

now i present u,.....

mohd mustakin bin jamal


nie time skolah rendah.xingat la darjah bape..minat giler nie menari pom-pom sorak2..comel kan2?.
nie pulak picture latest time raya tahun nie..penat bai.senyum buatan a.k.a faked smile..hehe..saje je tuu..

nie serius xtipu..muka penat kot.maen badminton di kala magrib..haha(time nie jep dewan kt kpg aku free before abes cuti)..
nie picture tahun nie gak...quite simple with that gay t-shirt.it is???lols

nampak sengal kan.pic via satio kot.agak kurang macho di situ..(ngah tunggu membe tuka baju.paham2 je la)
ops-ops..ehek..
nie picture time first-first masuk upnm..penat dol..ngah dengar ceramah ley tertido..aku xtaw la spe snap..ble tgk balek,cam lawak..

first of all,aku nak ucap terima kasih yang xterhingga kat parent.

klo xsebab dorang,masakkan aku boleh berada disini..

mak,abah...thankz..u'all the best i ever have kt dunia nie sampai bila-bila..sayang kitakorg!!

only that for now.ka chow!





21.11.10

bila kita...



Bila kita tengok dengan sepasang mata,kita tertarik dan ingin sekali merasa....
bila kita sentuh dengan kedua-dua tangan,kita terus membawanya ke mulut untuk dirasai oleh lidah terus ke tekak...
dan terus merasa sehingga tahu apa yang menarik yang ada dalam mug aku tuu...sambil menutup mata tanda 'high'....

bila kita rasa puas,habis 'high' period,kita terus buat tak tahu padahal barang yang kita tertarik tu entah sape la yang punyer..sedih je aku,balik-balik air dalam mug aku abes..hishx3..:P

p/s:
nie la perasaan kita dari childhood lagi..rasa ingin mencuba tu sentiasa ada..so,pape pon korang buat dalam kehidupan seharian,korang refer balek,mesti same cam adek aku nie buat..tengok,rasa,puas,lega....

nie adek aku yang last,ariff irfan..comel en2..hehe..aku rindu gilew kt dia nie coz dia comel sesangat-sangat...

hope balek nanti dia still comel cam nie..rinduuu!

formspring.me

wanna ask something??? http://formspring.me/muszelious

parent aku




nie pa n ma aku...lame dah aku nak letak picture nie dalam blog,tapi selalu je lupe..after all,dapat gak letak..alhamdulillah..

p/s:again i am using picasa3!!!cool babe!!hahaa
Posted by Picasa

9.11.10

bulan exam semester 3


wah...dah final dah pon..dan dah start dah pon last monday.kepak dowh bila datang bulan final...semua benda yang berlaku dalam bulan exam kalau boleh postpone,sume nak aku postpone kan...serabut,penat otak,kepala gondol dibuatnya...nie dah masuk final sem 3..bila mana dikatakan 3 tu mesti la lagi banyak liku-liki halangannya dan semestinye la lagi susah kan..hehehe..


aku tension gak la coz dapat cuti tengah-tengah musim bulan exam nie...seminggu lak tuu..kalau jiwa xserabut,aku sure dah balek kampung..sambut haya dengan irfan,dengan aidil ngn family aku...penat tol diam kt k.l nie..xd kawan yang sama kepala ngn aku..mm..sabar la mus.

btw,aku nyer paper on 8,11,12,26,29,30 november...lawa je kan tarikh-tarikh dia...2minggu babe gaps..cube la gaps tu kt last paper..ley gak balek..huhuhu..penat la weyh!!...

p/s:klo ad paper tu diharap elakkan diri dari laptop..memang serius xleh 100% focus kalau blaja.
and aku xpasti la kalau ni kena kt aku sorang jee...
papehal pon,good luck guys!!!

3.11.10

ferrari bersepah kt pavilion last sunday

ni antara model yang amat cun tym tuu..eh,eh...yang paling cun yang aku nampak tym tuu..bru btol..kang ada yang tersinggung kang..hehehe







p/s:picasa 3 great!!im using it as first try for blog photo via picasa 3..
take 5,after reading my asymmetric warfare..
syg,i agree with u..cnt stdy if lappy is infront of u..c.what i am doin now..hek:P

12.10.10

mental dah ke?

yo yo yo...penat ar today..agak lame sudah xbuat ujian kecergasan umum(u.k.a) nie since sebulan before puasa last a month ago..badan aku dah banyak lemak dah..seluruh otot-otot aku senga l-sengal sekarang...para lemak juga turut terbakar selepas aku menjalani ujian larian sejauh 2.4KM dalam masa bawah 10mint..turut menyiksakan lagi apabila badan aku diuli-uli dengan bangkit tubi atau bahasa kampung halaman ku sit up..60 ke atas dalam masa 2minit..kejam xkejam la aku hari ini..lemak di bahagian perut ku,pinggang ku turut merasai kehangatan baranya sekali gus memecah otot-otot yang sekian lama(2bulan lebih) tidak diganggu..otot di bagahian tangan,lengan aku juga menerima nasib yang sama.malah lagi hebat apabila terpaksa mengangkat badan ku yang berat nya hampir 60KG!dengan kekuatan tangan ku,aku mampu mendagu(heaving) sebanyak 8kali jep..oi..dasyat bahana kueh-mueh di hari raya,ketupat rendang sepanjang syawal lepas masih syahdu pada seluruh badan aku..otot di bahagian kaki aku juga begitu..dikerah supaya memecut anggota badan ku ke hadapan mengikut kudrat yang ada bagi menjalani ujian 4x10meter.mustakin!kau kejam!

done for today sport.now, i have to focus on my assignment.i got 4groups assignment that should be submit within this 2weeks. beside that, i also have another test for other subject too. it mean, i should be learn or make a revision session while doing my assignment. okay. let we see here. my assignment is criminology;paperworks,quantitative reseacrh method;casestudy and slide for presentation, war and conflict;paperworks,peacekeeping;presentation,international law;essay. isn't enough 4 groups assignment? i think yes.how about submission date?hahaha..did i should to mention it here?i dont think so...did i should mental now?lols..


this upcoming thurday,my class dis3093,peacekeeping will pe going to muzium tentera darat,pork dickson for jalan-jalan cari makan.all of my class plus another two classes of senior that also been taking this course. actually they have to make some viewing of history of peacekeeping that started on malaysia and how, when, who, where, what that bring malaysia took apart or participated or another word involve into peacekeeping operation, mission etc etc. nice isn't it?not only that, they will also singgah at sekolah of United Nation that also near with the bandar tentara darat there. cool!! but poor me can't take part with them...:(...i have to resit for my malaysian university english test(MUET) at other school..i know,i not really good in English. i think, i have told about my first slap in my life. i never good in english. i hope this test that i resit will bring more a good luck or another good result to me to change my life. i have to do it again. i have to leave the class that full on entertainment for a while..but, do u think i can make it?i never prepare for it..lols. becouse of my letter did not come to me.i never get it. i just knew yesterday after my other friend told me this resit can also be check thru online internet. feel sad huh? a litle bit..mental?lols...

terok a kan camnie...life serabut..aku xorganise well hidup aku dalam semester kali nie.aku xtahu la..samada semester nie makin susah or aku makin banyal buat sambil lewa.nak cabar pentadbiran konon..hahaha..tengok la ape dah jadik..serabut 1001 macam masalah.tapi dont worry..i will take this challege as a mahasiswa's challege..hek:P..agak poyo..k a..see ya:D

p/s:badan melekit,coz balek je lari terus rse nak menulis.
otot makin membesar.
lemak makin kurang.lapa!!
hope my gurl can swim properly start from now!yeepii

6.10.10

my roomate~~~6-5

nie a roomate aku.(dari kiri;probably me,fitri,shaigon and along)

nie pulak gambar sepastik..innership..hahaha



selepas semua perubahan,decoration,upgrading yang di buat kt blok kediaman aku selama setahun tolak tambah nie,aku akhir nye tinggal sebilik bersama budak2 satu course,satu pengambilan denganku.sungguh perit perubahan yang aku lalui since mula-mula berpindah lalu berpecah daripada rumpun sepengambilan ku di kediaman yang lagi selesa..
kalau dulu,kne dudok sebilik dengan senior,hanya single room je yang memisahkan kami,
kini kami tidur sebilik bersama pengambilan masing-masing dan hanya katil yang menjarakkan kami.segal perbuatan,malas,rajin,talkactive,chatting,blogging,kapel,motor,phone,game,movies,calling,vdeocall etc-etc antara kami berempat semua kami ketahui.even buat jahat pon sme-sme.
haha..(buat baek pon bersama okay)..hehe

aku teringat lagi janji kami berempat bagi memotivasikan diri masing-masing.,kalau xsilap aku,kteorg janji sesiapa di dalam bilik ini mendapat markah terendah or pointer tercorot antara kami akan mengeluarkan sejumlah wang tok belanja ape-ape jee yang patot..haha..even dalam test pon kteorg akan saling berpandangan bagi mengetahui markah masing-masing..eww!!

ok then,setakat nie pointer aku sem lepas masih membuatkan aku tempat tercorot(perh..cam hina gler pulak aku..) hek..dak umah aku semua pandai-pandai.even la dorang nie bermaen lagi hebat dari aku..haha..

so,from that i can see where do i stand.if i dont learn something,they will try to get me and wake me up vice versa.and if i dont learning,i can predict what i got meanwhile la ada wrong practise in progress..haha..

p/s:oit,guys..aku nak korang tahu,korang la the best roomate yang aku ada.even la aku xd motor cam korang...at least aku ad satio.hahaha..hope aku mampu ber'konvo' bersama korang-korang later!!yea!!

4.10.10

aku buat,aku dapat


hari ini hari ke-5 aku menjalani puasa sunat 6 di bulan syawal.hari ini juga,hari isnin,penghulu segala hari kat malaysia bcoz why hari isnin lah semua kerja,semua sekolah akan mula balek.hari ini juga hari sepatutnya kelas kteorg akan pergi melawat muzium Tentera Darat di Port Dickson.plus-plus,sepatutnya ada standby bed by O.C batalion,mej amin panzer.ada banyak kata pepatah even dalam agama pun ada bagitau benda yang di rancang tidak semestinya jadi..kita hanya mampu merancang,allah yang menentukan..

so,aku still puasa.menghabiskan dengan jaya nya puasa sunat di bulan syawal tahun ini tanpa rasa gelisah apabila mbe2 sekelas pergi berduyun-duyun ke chaos(cafe upnm)setelah sekian puas tidur di awal pagi di atas sebab lecturer peacekeeping men'cancel'kn kelas pada pagi semalam.si dalam kesejukan yang membatu di dalam kelas,ada satu ketenangan yang sukar di temui apabila berada di dalam perbarisan..

ok!lawatan ke muzium TD sebenarnya agak mengecewakan.apa yang dimaklumkan minggu lepas,hanya course kteorg je yang akan pergi.tapi,setelah penat bertanya kepada senior course,apa yang aku temui hanya la dusta belaka.bebudak sem 3 xkan menyertai lawatan tersebut bagi membuka ruang untuk senior tahun 3 DRM pergi melawat.ini lah antara faktor yang memberi ketenangan kepadaku semalam..

hahaha...lawak pulak..ayat2 skema kat atas tu..weyh,korang.semalam aku ada kelas tambahan.subjek asymmetric warfare.xmengajar pon bcoz pagi ini ada kelas dia.bukan apa,sja nak bagitau markah yang kteorg dapatt untuk test midsem n also paperwork that we had done.aku taw,aku buat sambil-sambil time jawab aritu.banyak maen,xstudy sungguh-sungguh.then,aku memang bajet dah markah aku mesti dapat banyak nie je.tunggu punyer tunggu..memang betol!!hampir tepat a.memang patot pon aku dapat markah 5.5/15 tok test dia tu...satu lagi assingment/paperwork..yang tu aku boleh bet la aku dapat high cket coz aku memang ambik banyak bahan dari internet.dengan itu,aku bersyukur dengan markah yang di bagi even la pen dakwat merah kurang di dalam kertas kerja aku.meanwhile,aku tetap bersyukur.


aku buat,aku dapat..

p/s:setiap kali aku mendengar music di laptop ku,aku pasti akan mendengar lagu dendangan indah lagi sayu dari sebuah drama korea,boys over flower OST..blah blah blah..(mood touching)

30.9.10

mencuba sesuatu benda baru(try sumthing new)

--nie gambar semalam.ujan tym nk masuk klas war n conflict kt tingkt10!--
salam all..hihi..nah aku sepatutnye berada d kelas pada masa2 nie..kt blok akademik la kn..blja mencari ilmu.tp kn d sebabkan hari ini jugak hari menyambut hari raya peringkat universiti,aku ngn kawan2 nekad la xbwk beg...eh,btol ke ape aku tulis nie...conclusi nye disini,sambutan hari raya aidilfitri peringkat universiti...

Nak di jadi kn cerita,lecturer aku yang sepatutnye mngajar hari ni telah mencancel kn klas..nme pon cancel,so xd la klas arini...agak bosan ow klo kt blok akademik nie xbwt kelas k ape..bosan!!serius..then what me n fren do is,tido je cm xde pape pulak berlaku.

Ok.back to the title..aku sebenarnya first time tulis blog melalui atau menggunakan hp aku nie..haha..agak seronok bila mana dapat menulis seperkara kt blog yang agak hambar nie..hihi..seronok!!sangat.....

Cukup.aku mengarut..

Ok lah..skian all

P/s:mate lebam coz baru bangun tido n yet senyuman still manis bila dpt tulis blog.yea!

mencuba sesuatu benda baru(try sumthing new)

salam all..hihi..nah aku sepatutnye berada d kelas pada masa2 nie..kt blok akademik la kn..blja mencari ilmu.tp kn d sebabkan hari ini jugak hari menyambut hari raya peringkat universiti,aku ngn kawan2 nekad la xbwk beg...eh,btol ke ape aku tulis nie...conclusi nye disini,sambutan hari raya aidilfitri peringkat universiti...

Nak di jadi kn cerita,lecturer aku yang sepatutnye mngajar hari ni telah mencancel kn klas..nme pon cancel,so xd la klas arini...agak bosan ow klo kt blok akademik nie xbwt kelas k ape..bosan!!serius..then what me n fren do is,tido je cm xde pape pulak berlaku.

Ok.back to the title..aku sebenarnya first time tulis blog melalui atau menggunakan hp aku nie..haha..agak seronok bila mana dapat menulis seperkara kt blog yang agak hambar nie..hihi..seronok!!sangat.....

Cukup.aku mengarut..

Ok lah..skian all

P/s:mate lebam coz baru bangun tido n yet senyuman still manis bila dpt tulis blog.yea!

24.9.10

jiwa yang kosong


salam all..sekian lama tidak mencemar ayat di dalam blog ku ini,kian berhabuk jadi nya..tak masssaiii..hek..laa..before tu aku nak ucap kt selamat hari raya,maaf zahir batin to all muslim and sape2 je la yang sambut hari raya aidilfitri tahun nie..sonok kn raya..tp yang xseronok nye,aku nie makin membesar....so...xda la org care sangat nak bagi duet raya kt aku..agak terkilan la di situ kn..hihihi.:P

today is 25 sept 2010..mgu semalam aku memang kaw-kaw du nye la kena bwt midterm nye test..(ko bayang kan ko tengah on mode raya kn..balek2 je kampus terus jawab exam..sepatah haram buku nie ko xbawak balek tym cuti..2minggu pulak tuu..ape ko akan buat??mesti terkedu cicak kapur weyh..serius.aku bongok.)..tenang lagi la kan..xcukup dengan test,presentation pon aku kena buat..tp,when the time come to present,electrik pulak xder..hepi nye hati,xkeruan aku cakap kaw..ingat kn dah lepas azab presentation nie..last-last kena gak present another subject yesterday(fri,24sept)..memang al palat la..aku la student paling banyak kena komen..aku la passive,bace text lembap,ape sume..sedih...gara-gara xprepare..

tapi....

aku xkesah..eh2..bukan xkesah,aku xrsa papa pon coz jiwa aku dah kosong dah..jiwa aku aku letak kat gf aku.dia ada final,aku pulak ada test..tak sangka,1 conversation yang aku paling xsuka,terjadi jugak...aku menaruh berjuta harapan kat dia same as i think bout the reason why we cant reach it..suddenly,it like speed of light,sssssaappp..dia cakap camtu..

ntah la..bia la aku paham sendiri..korang-korang xkan paham nye la kalau aku cite pon..cukup sekadar rasa santai tu ada semasa aku menaip nie..jiwa aku still kosong and i just want a reason why..i know i am demanding a lot but there is not mean to change u being bad..i am sorry bout something..tp ya nang kmk..ktk tauk bha.

eeewwww..apa2 jak la aku merapu malam tok.xtually,kmk masih sayang ktk even la i have to search for that reason..remember my promise,i think u will found it soon..i will be here jak..going no where until i get my degree..

again,take care..it to soon to say gud bye,tp xpa la..only for my reminder eventhough im keeping it on my head..imysm and also ilyvm!!..always pray to ur god..

14.7.10

life in earth in only like u sitting under the tree while waiting...


pejam celik pejam celik dah 20tahun 5bulan 17hari aku hidup kat dunia nie...rasa baru je semalam aku kena lempang,kena cabai ngn mak aku sebab lembap pick up dalam subjek english..time tu kalau xsilap aku,aku baru je masuk sekolah rendah darjah 1..bpe ek unur kita time tuu??mmm...7tahun eh?..haa..ye la kot..eh,aku dah cerita la psl lempang2 nie kat blog aku yang lame...sedap babe...heaven hurt!!!hihihi..

sekejap je mase berlalu..umur 20 tahun nie,kalau zaman para sahabat dulu,dah penuh ilmu di dada..ada yang dah boleh buat penawar untuk chicken pox,ada yang mengeluarkan fatwa menegakkan agama,ada yang mencipta sejarah dengan menawan sebuah kota yang besar!contoh nye sultan muhammad al-fateh..beliau menawan kota konstantinople(istambul)terletak di sempadan antara benua Eropah dengan Asia!umur 20tahun...hebat kan..

tapi aku,baru je masuk degree semester 3..xmampu lagi nak keluar kn fatwa,xmampu nak tolong saudara seislam di palastine,xmampu nak bersuara di dalam kelas while lecture tengah merendahkan martabat sendiri,xmampu nak buat penawar untuk orang yang tengah saket.sedih je bila mengenangkan nasib umat sekarang.rosak,doing thing that not suppose to do...semangat inkuiri yang kuat..dirty job la,biggest builder la,etc...padahal benda-benda tu semua dah nampak larangan nye dimana-mana..

hihi..aku xla perfect..same as u all..doing mistake all day..but when im think back,yes im wrong n still doing it..buang mase,boros,tido dalam kelas,buat bodo,tidak bertanggungjawab semua aku penah buat..bogel tenagah jalan je xpenah lg..hahahhaaha...kidding..

dunia nie cam satu tempat persinggahan yang lansung xkekal..tapi segala perbuatan,segala tingkahlaku kita semua dikira bagi menempatkan kita mendapat tempat yang penuh kelengkapan,suci,bersih,kekal abadi...iaitu syurga firdaus..kalau kita bersenang-lenang di dunia,ingkar perintah Allah,xamal sunnah rasulullah,landasan kita ke tempat yang indah terpesong ke tempat yang allah hu alam..aku sendiri xtahu siksa nya..

hidup kat dunia ni jugak same la konsep nye ko berdiri kt stesen bas..perangai ko elok,pakaian ko elok,orang tengok pon senang,maybe sampai orang baek tolong tumpangkan kau..n vice versa..tapi sekarang zaman moden..aku xtahu la if n only if this example can be use again or not..people a cruel nowadays..

p/s:i dont know what im writing above..some sort like i just wanna share the time that we use in EARTH like a flies..

11.7.10

first day in semester one,year 2 degree...

well,im back!!!yeah...(happy+hambar+semangat yang kekal sma'agak nye')
best dowh ble start sesi belajar nie...ley ukur2 meja,ley lepak2 kt tangga sap kok(bagi spe yang hisap la kn),ley snap2 like komando escape naek bilik tido,ley kol2 n msg2 mbe yang rajin masuk kelas sign tok kite...sonok gler...hehehe...

tapi...

sem nie dah masuk semester 3 degree...cm baru semalam aku click kt UPU n choosing upnm pilihan 1 n 2...kejap je mase berlalu..alih2,dah setengah jalan dah aku belajar untuk dapat segulung ijazah k show off kt parent aku kt kampung...time flies like a tornado!
skjp je,everything on in the same place anymore..



1st day;

laa...member penting kn..ble mane member xnk masuk kelas,kite pon rse serba slh nak msuk kn...korang penah rse x??msti penah punyer even xslalu..tp bagi aku,aku selalu rse..hahaha..syg member..nk wat cne..nasik dah jd bubur...hihihi..
aku kne rush pg add subject alk 1031;latihan ketenteraan 3 yang belom lai terdaftar..malang nye,arini still msh bkak untuk bdk2 y lg bermasalah darpd kes aku nie bg membolehkan dorang mendaftar...12/7/10..nasib korang la kn..

aku pulak yang malang..kne dtg lg esok..add subject..huh!!!
xpela..aku suke peluh2 nie..lgi2 tym pki no.3..heaven best kaw-sai punyer!!

eh2..cukup..nanti aku letak schedule kt next entry yeah..c ya:P

4.7.10

berkalih ke tempat tempat baru~~~

salam semua...
aku start balek berblogging sekarang!!sempena penutup LKP(latihan ketenteraan perkhidmatan) dan sempena semester 3 ku di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia..


laaa...xbanyak benda pon nk share nie..rasanya,cukup la sampai sini..hihihihi..ubi kentang,ubi keledek,siap tulis,ku post kat next entries..hek:P

p/s:kali ni,princess fay2 also start blogging..yeeeppiiii..
p/s:makin ramai skuad n member2 aku yang turut membuat blog..ntah kenapa..banyak sangat idea sampai xterluah dengan kata2 kot...hehe
p/s::D

--nie salah satu dress yang mrs.koyong nak..lols..mula berpikir dengan pantas---