create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!
 Guests

14.7.10

life in earth in only like u sitting under the tree while waiting...


pejam celik pejam celik dah 20tahun 5bulan 17hari aku hidup kat dunia nie...rasa baru je semalam aku kena lempang,kena cabai ngn mak aku sebab lembap pick up dalam subjek english..time tu kalau xsilap aku,aku baru je masuk sekolah rendah darjah 1..bpe ek unur kita time tuu??mmm...7tahun eh?..haa..ye la kot..eh,aku dah cerita la psl lempang2 nie kat blog aku yang lame...sedap babe...heaven hurt!!!hihihi..

sekejap je mase berlalu..umur 20 tahun nie,kalau zaman para sahabat dulu,dah penuh ilmu di dada..ada yang dah boleh buat penawar untuk chicken pox,ada yang mengeluarkan fatwa menegakkan agama,ada yang mencipta sejarah dengan menawan sebuah kota yang besar!contoh nye sultan muhammad al-fateh..beliau menawan kota konstantinople(istambul)terletak di sempadan antara benua Eropah dengan Asia!umur 20tahun...hebat kan..

tapi aku,baru je masuk degree semester 3..xmampu lagi nak keluar kn fatwa,xmampu nak tolong saudara seislam di palastine,xmampu nak bersuara di dalam kelas while lecture tengah merendahkan martabat sendiri,xmampu nak buat penawar untuk orang yang tengah saket.sedih je bila mengenangkan nasib umat sekarang.rosak,doing thing that not suppose to do...semangat inkuiri yang kuat..dirty job la,biggest builder la,etc...padahal benda-benda tu semua dah nampak larangan nye dimana-mana..

hihi..aku xla perfect..same as u all..doing mistake all day..but when im think back,yes im wrong n still doing it..buang mase,boros,tido dalam kelas,buat bodo,tidak bertanggungjawab semua aku penah buat..bogel tenagah jalan je xpenah lg..hahahhaaha...kidding..

dunia nie cam satu tempat persinggahan yang lansung xkekal..tapi segala perbuatan,segala tingkahlaku kita semua dikira bagi menempatkan kita mendapat tempat yang penuh kelengkapan,suci,bersih,kekal abadi...iaitu syurga firdaus..kalau kita bersenang-lenang di dunia,ingkar perintah Allah,xamal sunnah rasulullah,landasan kita ke tempat yang indah terpesong ke tempat yang allah hu alam..aku sendiri xtahu siksa nya..

hidup kat dunia ni jugak same la konsep nye ko berdiri kt stesen bas..perangai ko elok,pakaian ko elok,orang tengok pon senang,maybe sampai orang baek tolong tumpangkan kau..n vice versa..tapi sekarang zaman moden..aku xtahu la if n only if this example can be use again or not..people a cruel nowadays..

p/s:i dont know what im writing above..some sort like i just wanna share the time that we use in EARTH like a flies..

11.7.10

first day in semester one,year 2 degree...

well,im back!!!yeah...(happy+hambar+semangat yang kekal sma'agak nye')
best dowh ble start sesi belajar nie...ley ukur2 meja,ley lepak2 kt tangga sap kok(bagi spe yang hisap la kn),ley snap2 like komando escape naek bilik tido,ley kol2 n msg2 mbe yang rajin masuk kelas sign tok kite...sonok gler...hehehe...

tapi...

sem nie dah masuk semester 3 degree...cm baru semalam aku click kt UPU n choosing upnm pilihan 1 n 2...kejap je mase berlalu..alih2,dah setengah jalan dah aku belajar untuk dapat segulung ijazah k show off kt parent aku kt kampung...time flies like a tornado!
skjp je,everything on in the same place anymore..



1st day;

laa...member penting kn..ble mane member xnk masuk kelas,kite pon rse serba slh nak msuk kn...korang penah rse x??msti penah punyer even xslalu..tp bagi aku,aku selalu rse..hahaha..syg member..nk wat cne..nasik dah jd bubur...hihihi..
aku kne rush pg add subject alk 1031;latihan ketenteraan 3 yang belom lai terdaftar..malang nye,arini still msh bkak untuk bdk2 y lg bermasalah darpd kes aku nie bg membolehkan dorang mendaftar...12/7/10..nasib korang la kn..

aku pulak yang malang..kne dtg lg esok..add subject..huh!!!
xpela..aku suke peluh2 nie..lgi2 tym pki no.3..heaven best kaw-sai punyer!!

eh2..cukup..nanti aku letak schedule kt next entry yeah..c ya:P

4.7.10

berkalih ke tempat tempat baru~~~

salam semua...
aku start balek berblogging sekarang!!sempena penutup LKP(latihan ketenteraan perkhidmatan) dan sempena semester 3 ku di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia..


laaa...xbanyak benda pon nk share nie..rasanya,cukup la sampai sini..hihihihi..ubi kentang,ubi keledek,siap tulis,ku post kat next entries..hek:P

p/s:kali ni,princess fay2 also start blogging..yeeeppiiii..
p/s:makin ramai skuad n member2 aku yang turut membuat blog..ntah kenapa..banyak sangat idea sampai xterluah dengan kata2 kot...hehe
p/s::D

--nie salah satu dress yang mrs.koyong nak..lols..mula berpikir dengan pantas---