create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!
 Guests

12.10.10

mental dah ke?

yo yo yo...penat ar today..agak lame sudah xbuat ujian kecergasan umum(u.k.a) nie since sebulan before puasa last a month ago..badan aku dah banyak lemak dah..seluruh otot-otot aku senga l-sengal sekarang...para lemak juga turut terbakar selepas aku menjalani ujian larian sejauh 2.4KM dalam masa bawah 10mint..turut menyiksakan lagi apabila badan aku diuli-uli dengan bangkit tubi atau bahasa kampung halaman ku sit up..60 ke atas dalam masa 2minit..kejam xkejam la aku hari ini..lemak di bahagian perut ku,pinggang ku turut merasai kehangatan baranya sekali gus memecah otot-otot yang sekian lama(2bulan lebih) tidak diganggu..otot di bagahian tangan,lengan aku juga menerima nasib yang sama.malah lagi hebat apabila terpaksa mengangkat badan ku yang berat nya hampir 60KG!dengan kekuatan tangan ku,aku mampu mendagu(heaving) sebanyak 8kali jep..oi..dasyat bahana kueh-mueh di hari raya,ketupat rendang sepanjang syawal lepas masih syahdu pada seluruh badan aku..otot di bahagian kaki aku juga begitu..dikerah supaya memecut anggota badan ku ke hadapan mengikut kudrat yang ada bagi menjalani ujian 4x10meter.mustakin!kau kejam!

done for today sport.now, i have to focus on my assignment.i got 4groups assignment that should be submit within this 2weeks. beside that, i also have another test for other subject too. it mean, i should be learn or make a revision session while doing my assignment. okay. let we see here. my assignment is criminology;paperworks,quantitative reseacrh method;casestudy and slide for presentation, war and conflict;paperworks,peacekeeping;presentation,international law;essay. isn't enough 4 groups assignment? i think yes.how about submission date?hahaha..did i should to mention it here?i dont think so...did i should mental now?lols..


this upcoming thurday,my class dis3093,peacekeeping will pe going to muzium tentera darat,pork dickson for jalan-jalan cari makan.all of my class plus another two classes of senior that also been taking this course. actually they have to make some viewing of history of peacekeeping that started on malaysia and how, when, who, where, what that bring malaysia took apart or participated or another word involve into peacekeeping operation, mission etc etc. nice isn't it?not only that, they will also singgah at sekolah of United Nation that also near with the bandar tentara darat there. cool!! but poor me can't take part with them...:(...i have to resit for my malaysian university english test(MUET) at other school..i know,i not really good in English. i think, i have told about my first slap in my life. i never good in english. i hope this test that i resit will bring more a good luck or another good result to me to change my life. i have to do it again. i have to leave the class that full on entertainment for a while..but, do u think i can make it?i never prepare for it..lols. becouse of my letter did not come to me.i never get it. i just knew yesterday after my other friend told me this resit can also be check thru online internet. feel sad huh? a litle bit..mental?lols...

terok a kan camnie...life serabut..aku xorganise well hidup aku dalam semester kali nie.aku xtahu la..samada semester nie makin susah or aku makin banyal buat sambil lewa.nak cabar pentadbiran konon..hahaha..tengok la ape dah jadik..serabut 1001 macam masalah.tapi dont worry..i will take this challege as a mahasiswa's challege..hek:P..agak poyo..k a..see ya:D

p/s:badan melekit,coz balek je lari terus rse nak menulis.
otot makin membesar.
lemak makin kurang.lapa!!
hope my gurl can swim properly start from now!yeepii

6.10.10

my roomate~~~6-5

nie a roomate aku.(dari kiri;probably me,fitri,shaigon and along)

nie pulak gambar sepastik..innership..hahaha



selepas semua perubahan,decoration,upgrading yang di buat kt blok kediaman aku selama setahun tolak tambah nie,aku akhir nye tinggal sebilik bersama budak2 satu course,satu pengambilan denganku.sungguh perit perubahan yang aku lalui since mula-mula berpindah lalu berpecah daripada rumpun sepengambilan ku di kediaman yang lagi selesa..
kalau dulu,kne dudok sebilik dengan senior,hanya single room je yang memisahkan kami,
kini kami tidur sebilik bersama pengambilan masing-masing dan hanya katil yang menjarakkan kami.segal perbuatan,malas,rajin,talkactive,chatting,blogging,kapel,motor,phone,game,movies,calling,vdeocall etc-etc antara kami berempat semua kami ketahui.even buat jahat pon sme-sme.
haha..(buat baek pon bersama okay)..hehe

aku teringat lagi janji kami berempat bagi memotivasikan diri masing-masing.,kalau xsilap aku,kteorg janji sesiapa di dalam bilik ini mendapat markah terendah or pointer tercorot antara kami akan mengeluarkan sejumlah wang tok belanja ape-ape jee yang patot..haha..even dalam test pon kteorg akan saling berpandangan bagi mengetahui markah masing-masing..eww!!

ok then,setakat nie pointer aku sem lepas masih membuatkan aku tempat tercorot(perh..cam hina gler pulak aku..) hek..dak umah aku semua pandai-pandai.even la dorang nie bermaen lagi hebat dari aku..haha..

so,from that i can see where do i stand.if i dont learn something,they will try to get me and wake me up vice versa.and if i dont learning,i can predict what i got meanwhile la ada wrong practise in progress..haha..

p/s:oit,guys..aku nak korang tahu,korang la the best roomate yang aku ada.even la aku xd motor cam korang...at least aku ad satio.hahaha..hope aku mampu ber'konvo' bersama korang-korang later!!yea!!

4.10.10

aku buat,aku dapat


hari ini hari ke-5 aku menjalani puasa sunat 6 di bulan syawal.hari ini juga,hari isnin,penghulu segala hari kat malaysia bcoz why hari isnin lah semua kerja,semua sekolah akan mula balek.hari ini juga hari sepatutnya kelas kteorg akan pergi melawat muzium Tentera Darat di Port Dickson.plus-plus,sepatutnya ada standby bed by O.C batalion,mej amin panzer.ada banyak kata pepatah even dalam agama pun ada bagitau benda yang di rancang tidak semestinya jadi..kita hanya mampu merancang,allah yang menentukan..

so,aku still puasa.menghabiskan dengan jaya nya puasa sunat di bulan syawal tahun ini tanpa rasa gelisah apabila mbe2 sekelas pergi berduyun-duyun ke chaos(cafe upnm)setelah sekian puas tidur di awal pagi di atas sebab lecturer peacekeeping men'cancel'kn kelas pada pagi semalam.si dalam kesejukan yang membatu di dalam kelas,ada satu ketenangan yang sukar di temui apabila berada di dalam perbarisan..

ok!lawatan ke muzium TD sebenarnya agak mengecewakan.apa yang dimaklumkan minggu lepas,hanya course kteorg je yang akan pergi.tapi,setelah penat bertanya kepada senior course,apa yang aku temui hanya la dusta belaka.bebudak sem 3 xkan menyertai lawatan tersebut bagi membuka ruang untuk senior tahun 3 DRM pergi melawat.ini lah antara faktor yang memberi ketenangan kepadaku semalam..

hahaha...lawak pulak..ayat2 skema kat atas tu..weyh,korang.semalam aku ada kelas tambahan.subjek asymmetric warfare.xmengajar pon bcoz pagi ini ada kelas dia.bukan apa,sja nak bagitau markah yang kteorg dapatt untuk test midsem n also paperwork that we had done.aku taw,aku buat sambil-sambil time jawab aritu.banyak maen,xstudy sungguh-sungguh.then,aku memang bajet dah markah aku mesti dapat banyak nie je.tunggu punyer tunggu..memang betol!!hampir tepat a.memang patot pon aku dapat markah 5.5/15 tok test dia tu...satu lagi assingment/paperwork..yang tu aku boleh bet la aku dapat high cket coz aku memang ambik banyak bahan dari internet.dengan itu,aku bersyukur dengan markah yang di bagi even la pen dakwat merah kurang di dalam kertas kerja aku.meanwhile,aku tetap bersyukur.


aku buat,aku dapat..

p/s:setiap kali aku mendengar music di laptop ku,aku pasti akan mendengar lagu dendangan indah lagi sayu dari sebuah drama korea,boys over flower OST..blah blah blah..(mood touching)