create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!
 Guests

30.12.10

cuti new year!!!!

coming,coming and keep coming~~

waktu@masa adalah sumthing yang xley nak simpan-simpan,

andai kate dah berlalu tu ianya akan troz berlalu tanpa menghirau kan kita yang sedang bergembira ke sedih ke saket ke takot ke dan ke ke yang lain lagi..

and now,2010 akan berlalu dalam masa kurang dr 24jam je lagi..korang nak set azam tahun baru skrunk dah bule try2 rumus semua azam-azam korang.

baek ke burok tu terpulang la kat korang..

janji korang taw akibat nye di masa akan datang..sebaek-baeknye korang azam tu biar sumthing yang boleh korang capai.kalau xtercapai pon,hampir tercapai pon kire bagus dah tuu..

at least korang mencube ngn ape korang dah azam kan kan...

so,

azam aku tok tahun depan,2011 is :
1/.gf aku dah sambung stdy abroad,aku berazam nak kumpul duet nak pg melawat dia kat sne.
2/.aku akan try kurang kan ber'fb dan berinternet supaya aku ley habis kan ngn membaca buku..ape2 je jenis buku...
3/.aku nak abes kan lesen aku before dia balek dari oversea:)
4/.aku akan cube pergi ke masjid for solat berjemaah,baca hadis
5/.berkawan ngn sume orang and share my love story to them..biar dorang jemu dgr..hahha


tu je la for senarai2 azam aku tok tahun depan..
hopefully,ada la menjadik..insya allah..


harap korang jugak ada azam masing-masing:D


26.12.10

cuti tanpa mu~~





deng,
i want u to know,if u not around this is one thing that i will do to heal myself from thinking bout u all the time..fun?yeah absolutely but not as fun as u being by my side..i really miss u.. seriously

deng,
i also want u to know that u bring half of my heart with u..everything i do,my mind exactly call your name loudly inside.like processor in the laptop...auto tune..damn!im hurt ..

deng,
u know how much i love u and that will be always me here calling your name even though u cant hear it..hopefully allah berkati our relationship till end..amin~

p/s: seriously in miss u mode!
have a save journey without me when u go furthering your study after this:(
i cant sent u off even to airport if i have no holiday..sigh..
u will be fine..be brave n be strong heart ok?miss u..

22.12.10

singkat..


dah nak lengkap dah setahun 2010 ini..xlame lagi menjelang la 2011..xrape kan kawan-kawan..taw-taw,sume aset2 kat badan kte nieyh dah berubah rupa..mungkin ada yang xberubah lagi tapi x banyak..kire minoriti la kot..

hari ini,keputusan PMR adek aku,nurhanani binti jamal akan kuar..hope dia dapat beat aku ye top score last 5years..
hehehe..i hope so..

seminggu yang lalu,dia dah bising-bising nak sambung study sekali ngn aku kt semenanjung nie..
aku rilex ja..klo result dia gempak,aku ingat nak suh dia masuk seseri..xpon mtd..hahaha..insya allah result dia ok..ada jugak teman aku kat dunia rantauan nieyh..xla bosan sangat kalo my gurl dah sambung study abroad nanty..i hope so..amin

xkesa la,klo sederhana ok,masuk SMS or MRSM kuching pon dah gaya dah..at least keluar cket dari kampung gedong tu..luas cket pemandangan dia..

eh2..dah 5tahun dah berlalu dari aku form 3..subhanallah..singkat kan masa..sepatutnye kita nieyh dah makin matang n lagi matang saban hari..

lastly,will tell u'll what my adek get for her PMR soon!!
lols..

p/s;sementara tgu nk g baris at 11,aku sempat lagi menerjah blog..haha..

16.12.10

malam ini..

terus menerus badan ku merasai kesengalan yang agak luar biasa dari hari ke hari ketika training..memang begini pon setiap kali semester military took place..
penat,kong,capek semua la complete set depa bagi...agak-agak xpecah lagi muscle kaki tu jangan panggil la military sem a.k.a LKU nie..ok.takbur..

dikala aku tengah duduk-duduk melayari internet, hati aku,kepala aku akan sentiasa teringat akan beliau.i know she busy in doing some stuff before she got to go further from me even now she all ready did far away now...serius aku rindu sesangat kat dia..every minute every time everyway in all condition i will think of u..what are u doing,are u okay there,still u remember bout me,who will u hang up with,bla bla bla..all that thing fly around my mind.**like angau kn..hahaha..

impact dari senaman pagi dan petang ku,really make my body gorgeous now..cant wait to show it to u,..but will u show up?big question mark here ..just forget it..not really big matter for u pun..duduk-duduk,sambil menggaru kepala..ape aku cakap nie..ahaksz..sengal

sambil dengar lagu,aku blur apa patot aku buat sambil menanti kepulangan mu 2tahun akan datang.berubah kah aku?makin mature ke nanti?..future...susah nak jangka..kita mampu merancang,Allah yang menentukan..kita mampu berdoa bcoz doa adalah senjata orang mukmin.layak kah aku?..again big question mark here..

serius my mind full of u inside..sambil-sambil ingat ktk,kmk berdoa kt Illahi hope our relationship stay still and getting His Blessness ..i really can turn my feeling of miss u to energy..
i will try find out how to turn it in spirit of study.so that i can get your yellow badge..will i?

talk bout my family..diorang ngah hepi-hepi kt kampung atok aku..xlme lagi kan nak krismas dah..mesti dorang puas tolong atok aku g menoreh getah..harga getah sekarang dah la tengah naek..memang seronok la dorang kumpul duet time-time cuti skolah nie..
nanti ley show off kat mbe2 satu kelas..wahh..jeles!!.hehe..tym kt kampung atok ngn nenek la paling seronok..dapat buat keje lebih,ley menabung even la bagi duet syiling sama rata antara kteorg 7 adek beradek..seronok weyh..serius.xtipu..

parent aku?ntah la ngn dorang..still gaduh lagi kot..my mom being so fragile now..my dad?aku xrapat sangat la ngn dad.ape dia buat pon aku xtau..yang aku taw dad aku keje surveyor,ukur tanah tok buat jalan area-area mukah sekarang..aku xtaw nak support sape..aku hanye mampu menanges n diam je..ntah la..


just another 15 days left before 2010 go away from us..what will be my dream next year..
mm..i will figure it out later..eh,eh....

p/s:cukup la merapu malam nie..yang penting korang pelu taw,aku ngah serabut thinkg everthing now..noktah!

8.12.10

hidup xsemestinye indah


hari ini tanggal 9 disember 2010 bersamaan 3 muharram 1432h dalam kalender islam..
hari ini juga last paper final semester untuk si dia,
hari ini juga si dia akan pergi balek bercuti sebelum memulakan perjalanan untuk menimba ilmu pada satu tahap yang lagi tinggi..

ok..nampak cam sedih kan..

yee..aku agak sedih sekarang.amat sedih lagi apabila memikirkan diri ini sebatang kara di bumi sg besi ini..aku akur aku anak sulung yang sering di sanjung-sanjung kat kampung..selalu hepi bila bersama mereka di kampung,kawan-kawan pon hepi go lucky..aku plan,dorang follow..dorang plan,aku follow..

indah bila semua orang mempunyai jiwa yang ingin kn keindahan.
indah bila semua orang tahu peranan masing-masing..
indah bila semua orang dapat menyenaraikan apa yang dia ingin kan dalam hidup..
indah bila semua orang bercakap terus terang.
indah bila semua orang xda masalah..

aku sedih apabila teringat kepada seorang sahabat pena yang aku pernah kenal 3,4 tahun dahulu;beliau tinggal di sini.di bandar metropolitan.yang serba lengkap malah xda kurang nye dari segi pembangunan..namun beliau sering menyatakan hendak melarikan diri dari rumah.
ye..melarikan diri dari rumah...sedih kan..sebab tertekan dengan keluarga especially parent yang sering bergaduh,anak jadi tersepit.*agak2 siapa yang salah?parent dia?beliau sendiri?

sekarang aku mulai paham..
aku menangis sendirian.membawa hati yang sebak apabila mendengarkan kisah berlaku terhadap kedua ibu bapa ku.
aku bersyukur sebab lahir di dunia ini kerana mereka berdua.
aku bersyukur sebab kehidupan aku kebanyakan nye habis di rantauan sehingga sekarang..

tapi

aku sedih,kehidupan di rantauan membuatkan aku pandang endah xendah terhadap masalah yang berlaku antara ibu dan bapa ku.
aku sedih aku gagal membuatkan mereka saling mempercayai satu sama lain.
aku sedih sebab aku terlalu dimanjakan dengan kemewahan cousin2 ku.
aku sedih kepandaian aku masih gagal mengatasi masalah mereka

keluarga aku sama seperti sahabat ku tadi.keindahan yang aku nampak rupa-rupanya lakonan semata-mata..setiap kali aku balek ke kampung halaman,kebahagiaan yang mereka lakukan hanya olahan bagi mengaburi aku yang masih belajar.

kekadang aku rasa aku lah anak sulung yang amat derhaka..parent aku gaduh,aku sering put blame on mom.blame her cause doing all of that.aku rapat ngn ibu.aku xrapat ngn ayah.aku bercakap,bapak aku belum tentu paham ape aku bagitau.tapi ibu,sekali aku cakap,mom cepat paham...selalu manja kan aku.

aku sedih.aku xtau nak selesai kan macam ne..aku pelu korang,sahabat..aku harap korang paham..family problem bukan something yang mudah nak di selesaikan.sumpah xtipu.
aku baru menanges.adek aku dah banyak kali menanges.sebab dorang nampak depan mata.

p/s:kepercayaan antara satu sama laen amat la penting.ye.senang je cakap kan.tapi nak apply ii not as easy as a,b,c...strength materials,arm conflict pon belum tentu dapat setel down this kind of problem.

eh,eh..buat xtau je la kalo aku sendirian.need space sometime.tq..T_T

2.12.10

kembangan picha final exam aritu




setelah 2hari berkabung kt atas katil,aku mula busan dan terkenang detik-detik study bersama roomate n dak satu course..even la xbanyak..

mari la zazzz sesama.....
penenuan terbaru,high lighter terbang tym aku ngah stdy.+via satio+


focus weyh
nie view dari depan..haha
posing of the day award..taaaadaaa!!
serabut cket ble stdy,tp ble dpn camera,c..
ow ini take 5 picha..blkg tu ngah fokus bawak kete
spesel case nie..haha
nie a geng2 course aku..alaa.

1.12.10

takat nie jeee...


weyh..

aku xreti la nak deco-deco kt blog aku nie..

aku xjumpe master lagi kot..

xpela..

xelok susahkan orang nie..hihihi..

cket2 jep ubah..

janji hati riang,menyanyi girang...

lalala~~




wait-wait


my blog is under constructions..
will be able A.S.A.P.