create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!
 Guests

29.12.11

2nd last semester

perh...xlame lagi final..
perh lame gile xupdate blog ...


mgu depan dah start final dah...

wish all the best for me n for other members yang jugak turut serta dalam menduduki exam..

all the best~!!!!!

cakap banyak xguna,mulut busuk..


adiosssssaaaaaaaaaaaaaaaaaaas

13.10.11

mengembara~


trip to UPSI this week...

hope something happen that can bring me to life..

lols...

pergi menimba pengalaman..

12.10.11

keje melambak~!!!

serius semester nie amat mencabar bagi aku yang hidup bersederhana nie..*ayat nak sayu je..ce ce ce*

tapi serius banyak sangat dugaan yang melanda..who knows kan?i can smile as usual,keeping silent and acting macho like nothing happen toward me...

but

there is something that i still can hold it on my own..orang kata kalau simpan masalah sorang-sorang ley jadi gila..setakat nie,xda lagi la tanda-tanda nak gila tuu..chill jew:)

perkara-perkara yang harus aku lakukan;

1/- people say family must come first.aku xtaw apa jadi ngn parent aku sekarang n di only thing i know, my mom cry a lot since aku abes cuti raya hari tuuu..family problem...aku as anak yang sulung ko rasa aku perlu buat bodo je ke?x kan...tapi ape je yang aku ley buat bila mana aku kat dalam kem nie and family aku kat kampung tercinta,sarawak.

2/-okay la.tipu la kan kalau ada yang sebaya ngn aku nie xda pasangan.tipu sangat-sangat la kan.aku gaduh lagi arini. sebab aku xcare pon pasal dia. bout her study.bout her feeling xtually. memang amat bodoh gak la bila boyfriend cam aku nie xreti jaga buah hati jantung pisang mahkota emas intan payung penyuluh getaran jiwa bagai. again sorry so so so much to her for my careless..sorry sayang.

3/-perh nie gua malas nak gtaw tapi nie la main entry aku kali nie...assignment and test yang banyak mengalahkan pembacaan aku selamanya 21 tahun?agak la kan..assignment aku banyak gampang kot..esok test lagi.nak translate article lagi.carik bahan bacaan tok PSM aku lagi..perrhhhhh...

solution;

bila mana kata tension ngn benda-benda yang melambak camni,jiwa jadi kacau,hati jadi tidak keruan,mata jadi berat,pergerakan jadi slow cam zomba.

tidor

the best solution that i have in my mind right now.and solution nie jugak yang selalu aku buat xtually.

*hmmm*hope korang boleh la bantu mendoakan kejayaan aku dalam menyiapkan perkara-perkara yang di atas. even la xmembantu sangat pon..eheee..

:)

10.10.11

masalah yang aku xdapat selesai kan

it should be the happiest moment in my life being as a third years student because in another 2 semesters i will finish my study and ready to serve myself in the armed forces. the most important thing when being a last years student is when there is no more problem and it just then we were thinking about graduation day when it comes. bringing our parent,our family here by flight and watching us taking scroll from Agung's hand in the convocation day,getting flowers from someone that know us, taking pictures and the moment that keeping me happy is when using convocation's dress and taking photos with my beloved mother and father.

this october 2011, bring me a lot of sadness moment where i can't help myself to get away from it even it the oldest brother in the family. last 2 months i losing my usu, allahyarham hasbullah bin bujang which i'm not there when his been buried. aku hanya mampu melawat beliau 2minggu sebelum beliau passed away(13 august 2011). i still remember the last word i spoken to him before his gone while he just nod his head due to oxygen pump on his mouth. i can't keep sad when the word play in my mind. when i got the holiday's i when to his cemetery crying by myself. i do love him so much. aku sedih bila xmenatap wajah beliau untuk kali terakhir. aku sedih sebab xsembahyang jenazah untuk beliau. aku sedih sebab x usung beliau buat kali terakhir. semoga roh beliau di cucuri rahmat. amin ya Allah

having hari raya without pak su is most boring day for us and especially me. nothing to waiting for at kampung. suddenly, my father spoiled the day when he busy working. even on first day hari raya, he can't make himself at home in the morning for hari raya prayer. i saw my mother crying that day even she say she's okay.

i am lost now.my father, someone that i believe the most come out from thing that i can't believe he do it. kejadian hari itu sungguh membuatkan aku nampak lemah bila xdapat pertahankan mak. mak cry all dayuntil now. waiting for the call from father. i don't really know what will happen next. biarlah aku tanggung sorang masalah aku.

aku dah cukup dah dengar those promises but in the end,nothing happen with the promise. it just a promise but it mean something.

24.8.11

idea yang dicampur-aduk


ok..let we start with a statement that make me smile until i sleep last night...

quote by bbm haziq azmen;

kisah 3 pilot yang ditangkap oleh Suku Dayak Kanibal,ketiga-tiga pilot yang takut tersebut memohon agar tidak dibunuh.Maka ketua suku kaum itu pun berkata "kalau korang sume nak hidup,korang kena masuk hutan dan membawa 10 buah yang sama jenisnya.tapi korang hanya ada masa 3 jam saja!!!"

sebelum 3 jam,pilot yang pertama pun akhirnya datang membawa 10 biji epal.
ketua suku:"ok,kamu dah bawa 10 biji epal..sekarang masukkan semua epaal tu ke dalam lubang dubur kamu satu persatu.kalau kamu merintih atau bersuara,kamu akan saya kasi potong!!!"

dengan penuh perjuangan dan ketahanan akhirnya epall pertama dapat di masukkan.tapi untuk epal yang ke-2 dia tidak dapat mnahan sakit dan terus menjerit.dengan kejam ketua suku tadi terus memenggal kepala si pilot.Maka naek lah si pilot tadi ke syurga.

pilot ke-2 pula datang membawa 10 bji anggur.dan ketua suku tadi terus bagi arahan yang sama..1 anggur masuk,2 anggur masuk,3 anggur, tp pada saat dia nak masukkan anggur yang ke-10,ketua suku tadi tiba2 memotong kepala pilot ke-2

naik la pilot ke-2 tadi ke syurga dan berjumpa dengan pilot pertama tadi..

pilot 2:wah,ko pon mati jugak?
pilot 1:yela,aku bawak epal.xtahan saket!sial tul ketua suku tu,syaratnya susah sangat!habis kau bawa buah apa?
pilot 2:anggur
pilot 1:anggur??tu kan senang!kecik je,xsakit pon!!!
pilot 2:memang betul,sume anggur aku hampir masuk ke dalam lubang dubur.tapi tiba-tiba aku ketawa dan habis anggur yang aku masuk kan tadi keluar balek...
pilot 1:bodoh kau!!kenapa ketawa??
pilot 2:habis,masa aku nk masukkan anggur yang ke-10,aku nampak pilot ke-3 bawak durian...giler tul!!!
wakakakakaakakakaaka...



iklan mentar~adek akuh~
serius xtipu..tido dalam senyuman aku malam tadi sampai xbangkit sahuq..

mane datang idea dia tu pon aku xtaw..banyak lagi citer2 sebegini..tapi maybe next time will be able to share with u all..
lols

assalamualaikum.:)


cool stuff!!!!

dude,come on and have a try...hahaha.

nak tengak search engine korang jatuh dari tempat asal??

i think aku sorang je xtahu bende cam nie..tp xpe..aku nak share jugak..haha..

korang online x sekarang?sure online kan..kalau x macam mane boleh usha page aku yang xseberapa nie kan2..

ok..let see how it work...

korang pegi kat seacrh engine google.com...then type in google gravity..

pastu akan kelua la banyak page yang sebut pasal google gravity..then korang click google gravity and...

and see what will happen next..???

awesome right!!!!!:)

lols...

nanti bende tu jadik camni..


so long...assalamualaikum..

23.8.11

editting blog~

eh eh,dah ade picture sendiri dah kt headline blog aku nieyh...hihihi..

xtually aku xreti pon buat bende alah nie..*sigh*

atas sebab pemberian from my junior in campus,so that it be..lawa kan kan..(ikhlas la seket kalau nak puji pon..ehek..)...and and if korang nak suh dia buat,korang try la mintak kat dia ok???big cuddle to fyza for the nice and gorgeous headline up there..lols..

hurm..dah lame dah tak updated blog..awek aku pon baru-baru nie rajin nak update..hehe..

biase la,life is tough now..it not like 5 years ago...boley je nak online tengok korea berjam-jam sampai lebam bijik mata...nak lepak-lepak sampai janggut panjang...nak makan sampai perut xtaw nak kata..hehe..

sekarang suma kene pantas..kalau xpantas,kene tinggal..so,rushing,...busy...sume jadah lah ada sekarang..nak update blog pon xsempat(konon)..banyak benda nak bagitau,tapi busy kan..ayat pon xTER olah..

eh,lari topic pulak dah..nak bagitau pasal headline tu je xtually..tersasar..hehe

hurmm..dengan kesempatan ini, ingin aku sampaikan ucapan selamat hari raya yang bakal menjelang tiba xlame lagi...

aku pohon maaf jika terlanjur kata,acting macho and ganas(dalam still jambu),paw makanan ke bagi sesiapa yang mengenali,hope halal makan minum..

and and dont forget datang beraya kat rumah...rumah aku always open house even tahun ini raya xseberapa meriah after uncle hasbullah b hj bujang passed away a few weeks ago(13august2011)..

okay!assalamualaikum...

14.8.11

5.8.11

6 ogos 2011

special entry ini aku buat khas tok girlfriend aku yang still berada di perantauan tok menuntut ilmu...tepat detik 0000H 6 ogos 2011,genap 21 tahun umur Fyonna Beatrice ank Tuban..which is my girlfriend:)

sayang,happy birthday!!!
sweet 21..hehe..dah 21 tahun eh umur ktk lok..tua oredi..hehe..btw,sorry tahun tok again kmk xpat celebrate your precious moment together with u...i hope it is okay for us..u know,ktk kan xska glak being childish..hehe..today is your special day..close your eye,and whisper your wish...i hope it not me u ask to come over there..sampe pon kmk maybe in your dream jak..ok jwak la ya kan?hehe

special day..
dah masuk 3tahun dah kita kenal and i saw changes on u..ktk dah makin matured...really matured to me..kmk jak xpande matured2..risau kmk..u know what,ktk dah bley hidup berdikari udah..xpelu dah mok menanges2 mun sumthing come out without planned..kmk nang always be beside u gney2 jwak klk..even la kmk yang molah ktk nanges..selalunyalah..muah..hehe..i hope u can accept me seadanya..banyak gik kmk kurang dari ktk..dengan ada nya ktk,lengkap la kmk nok apa yang kurang ya..thank sayang....aih..21 dah ktk eh..mun maen card,dah menang dah ktk..21..no bagus kan??
makin kmk dengar my watch ticking,rsa mok jak kmk fly kinek2 ke cnun to celebrate your birthday..abes dah zaman budak2 ktk..hehe..(cam la kmk x tek kn)..hahaha

special moment..
dah konfom2 kmk xkan dapat celebrate bday ktk kat cnun, so try to get sumthing fun ok kt cnun..tambah2 gik ktk dah mok final,boh stress2 ngn kmk..mun pelu ktk avoid me,avoid jak dlok till ktk finish ur final ok??final agik penting baby..main mission..remember that?
i always pray the best for u...always..

special entry..
xlamak gik abes la kesengsaraan hidup belajar tok..no more stress..no more waiting..xlamak gik..just hold on there..ok..21 dah..so,plus minus plus minus tinggal gik bpa jak..dah kurang dah dari kiraan tahun lepas..but i still feel bad bcoz cant give u sumthing..i will find sumthing that i really want u to have it..tgu ktk balit..so,ktk balit boh balit tgn kosong..make sure u succeed and reach ur mission ya..ok?

last thing,.
tringin kmk mok nyanyi birthday song ngn ktk tp xda bnda modal(gitar n back singer),so kmk kirim orang yang berpengalaman kat youtube tok mnyanyikan lagu kt ktk..layan la..hepi bday sweet 21 sayangku~fyonna~

orang tok lupak mok tuka nama..ktk tuka drik ok?hihi:P

3.8.11

bulan mulia

assalamualaikum sume...puase x?
hehe..konfom2 la korang puase kan..seronok ye bile sembang pasal bulan puase nie..setiap amalan yang korang lakukan,semuanya akan mendapat ganjaran..even tido di bulan ramadhn nie pon dapat pahale taw..

seronok kn..hehe..spe xnak dapat pahale byk kn..semua nak.hehe

bulan ini,banyak rintangan yang aku hadapi..tapi hidup masih perlu di terus kan..baru-baru ni,aku mengambil peluang untuk balek ke tanah air,untuk menziarah paksu dan atok aku yang saket a.k.a diuji oleh Allah ta'ala dengan kesaketan yang aku xrela berdepan dgn nye..

paksu aku,terus terdampar kat ICU di hospital normal specialist centre gara-gara virus yang kteorg xtau pon bnde tu ad di dlam paru-paru beliau..virus yang kian merebak itu terus menerus menguji ketabahan paksu aku..sebak rse hati bile melihat seorg yang tough yang aku kenal,baring membatu dan hanya mengharapkan bantuan oxygen dan air menerusi tiub2 yang di cucuk-cucuk ke badan beliau..sedih..amat sedih saat itu..
atok aku pula gatal diseluruh badan ye sehingga bengkak2 seluruh badan..sebelum ini,dia xselera mkn dan mnum..kurus kering badan beliau dengan ujian sebegitu..

aku hanya mampu berdoa dari jauh kerana xmempunyai cuti yang pnjang untuk menjaga beliau di bilik ICU..aku juga xmampu untuk melihatkan atok aku yang still saketd kampung..menjengah untuk seketika,bagi mengubati sebak di dada ku..

aku memohon kt korg,klo ad kesempatan d bulan mulia ni,sedekah kn lah al-fatihah agar saket ahli keluargaku ini sembuh dan same-same dpt mnymbut ramadhn dan bulan sywal nanti..

akhir entry aku,aku nk ucapkan selamat beribadat di bulan ramadhan dan selmt berpuase(lmbt cket wish sbb lme xbkak blog..)

23.3.11

nasihat



post kali nie aku rase agak xpatot sangat nak share sebab ye kan,kite nie dah agak dewasa dan cukup matang untukberfikir mengenai budaya nasihat-menasihati.bukan ape taw,kadang-kadang kite payah sangat nk bukak mulut and say somthing that u have to say while there is unhealthy activity occur infront of u.

ok.ada 3kategori yang patot kite bagi nasihat.

1st,adek-adek atau diorang yang muda bagi kite. yang nie rse nye xd masalah coz we can talk and advise this category by our own without feel wrong on it.salah pon bley jadi betol kalau confident tu muncul tepat2 kat muka.

2nd,kawan a.k.a member.xkesah la dari celah mne kte bley jmpa kawan en.yang nie,mmg pyah la nak nasihat coz what we do is what we will get back.cm klo ko tipu sekali,people can conclude that "u should has not talking to me about this.that.bla bla bla" or "what the hell men?u also do wrong.booshit u!!"...this category la aku nak bncang kn selanjut ye.

3nd is orang dewasa dari kte @ amat dewasa.kategori ini biasa nye slalu jugak berlaku tp mereka yang konfident tahap gaban and has a fact to talk in giving advise,he can make it.bley je kalau nak kan.kan.kan.



kt sini aku nak focus on 2nd category.nasihat kawan-kawan sekeliling anda.yeah.aku amat setuju memang sukar la nak bagi direct advise to this category coz sume dah dewasa.pandai pulak tu.xkan xreti-reti lagi en..

contoh ye;pandai makan,pandai buang.

in this case,we cannot use direct advise.mean that u need to use indirect approach. ok.full stop.

merokok.memang la ramai di antra kta yang merokok.aku xkesah pon tapi supra confirm la aku xske ngn perokok.but then nak buat cne,duet korang.korang punyer suke la kan.susah nak sedar kn dorg tentang bahaya ye merokok.ok.selagi aku bley lari dari perokok,aku lari.tp smpi ble?so,kne la nasihat.care yang aku gne kn,lepak la ngn perokok nie.sound stupid but member en,kne la dok rapat.accompany.doesnt mean we like it!psyho la en.mne la taw terdetik kat hati mbe2 kte tu tok berubah mcm kite yang xmerokok.konon.

tp x semua akan berfikir like the way we are thinking.at least we have to try.mbe penting weyh.serius cakap.klo xd mbe,spe nak tanam kte time mati sbb asap rokok nanti?klo xd mbe,spe nak datang majlis kawen ko.klo xd mbe,spe nak tlg nasihat ko tym ko bersedyh..serius mbe penting gler.aku xtipu.

nie je kot care yang aku ada tok ajar korang2 rajin nasihat-menasihati.

p/s:xtually aku terase ble mbe gtw aku bongok sebab lepak kt tempat budk merokok.terase giler.diorg xsdr kte sayang kt dorg.papepon,aku still sokong campaign anti-smoker even my dad pon perokok tegar.
maaf la kalau ad yang terasa sebab kalau terasa mean that u still have humanity in yourself.*wink*

19.3.11

pindah oh pindah

hye,starting from last night,we all in on my campus had to move out from our own lovely house.nak bwt cne,nk xnk, kne pindh gak coz arahan...
ble sebut arahan,it must be done!
so,perpindahan pon berlaku,
suke xske,
hepi xhepi,
penat xterkate pon kne gak pindah..

ada someone ske pindah..ad y lnsg xske nk pndh..
*spe nk ble dah dok kt tmpt selesa en2...

aku xtaw la budak laen cne,
yang aku taw,aku penat bile pindah2 nie.

ble penat start la mate macam nie..

urrgghhh..!!!

ow assignment..sori coz dumping u again this weeknd..

p/s:dont be like this..it rili unproductive activity..lalala~~
sori group:(

10.3.11

complicateD

.................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................

............................................................................................................
..................................................................................................................................
................................................................................................................................
......................

.........................................................................................................................................
............................................................................................................................................................
.......................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................

p/s:please dont ever advise ur girlfren about her atttire in her busiest time.
do pray for my exam tomorrow..:(

9.3.11

If you could teleport to any place right now, where would you go?

i wanna go to UNL since there is where half of my heart live....lalala~~

wanna ask something???

8.3.11

KoraNg RasE?





ok.today im really rethinking about what i had heard from my lecture today..really-really can't make me to sit at ease..ntah la..sometimes,i think i need to accept and just silent with what i think better for a student that not always reading about something..bagi aku respect itu perlu..
korang rase?

wanna know what that bother me much?..fine..here..

camni,skrunk ape yang aku pelajari is all about tokoh2 perang dunia barat.apa yang diorang buat,fikiran diorang,taktik yang diaorang guna termasuk la yang laen-laen nye..serius mantap babe.xtipu korang..memang benar mantap..aku still khayal kalau compare ngn taktik-taktik yang islam guna kan lagi mantap dari barat..sebab ye,time darjah 2 kelas agama,sirah aku gempak weyh..hahaha..poyo*..sebab tu la aku xbersuara sangat di dalam kelas.cuma meng'iye'kan saje tanda setuju..
korang rase?

bukan tu je yang aku runsing kan..i got an idea..i have a situation here..just read and think about it..

cite nye begini..

dalam suasana perang yang agak panjang,contoh yang dekat,komunis di malaya..si anu bertugas sebagai polis merangkap askar operasi di kala pemberontakan komunis di dalam hutan rimba..tugasan yang si anu kene buat ialah memusnahkan kumpulan komunis xkesahlah asalkan korang jumpa di depan mate semasa berada di dalam hutan.clear dengan arahn tersebut,si anu pon pergi la menjalankan tugas..dipendekkan cerita,si anu telah menjumpai pangkalan komunis yang berdekatan dengan sungai a.k.a anak sungai..semasa si anu tengah survey untuk melaksanakan arahan tadi,si anu terlihat kelibat seorang komunis di dalam pangkalan tersebut.kelam-kabut si anu terus mencari tempat perlindungan dan tempat tembakan yang sesuai. ketika itu,komunis tersebut tengah menggunakan towel dan membawa cebok untuk mandi..di tepi sungai. pada masa tersebut juga,amat sesuai untuk menembak komunis tersebut kerana komunis tersebut tidak mempunyai sebarang senjata merbahaya...si anu aim komunis tersebut dengan senjata yang ada.tetapi,tembakan tetap tidak dilepaskan...

kalau korang la si anu tersebut,what will u do?korang rase ape korang akan buat..

p/s: cube korang tukar situasi mandi itu dengan mengambil wuduk.adakah jawapan korang same?
ape anda rase?

5.3.11

paMeraN yang mantaP!!!


1 mac setiap tahun merupakan hari ulang tahun bagi tentera darat malaysia.

baru-baru ini, tentera darat telah membuat satu pameran besar-besaran di dataran merdeka 3 hari berturut-turut...*eh,tadi la pameran..

penduduk malaysia disajikan dengan pelbagai peralatan-peralatan,persenjataan baru dan agak canggih serta baru pada pandangan penduduk a.k.a rakyat malaysia.

aku sempat berkunjung bagi memberi lapangan masa demi melihat sendiri aset-aset pertahanan negara yang cool lagi mantap..*serius xtipu...

apa yang aku nampak dan lihat,sungguh mengagumkan aku..*double thumb up..

hopefully kerajaan akan terus memberi kepercayaan yang utuh kepada tentera darat di dalam menaungi kesejahteraan negara even la kerja yang tentera darat dalam mempertahankan negara tidak jelas di pandangan rakyat..

di sini,sedikit sebanyak saya sajikan snap shot yang xseberapa bersama rakan-rakan..



first touch down at dataran merdeka with all jebatians '08!

pertahanan dalam negara penting bagi setiap negara..badan2 polis
rakyat berpusu-pusu melihat kehebatan tentara darat
klo dapat dilihat dgn jelas,ini adalah contoh2 survival oleh para askar
PUTD terus maju dengan ada ye agusta milik tentera darat

nie la membe2 aku time g usha aset negara

eh,termasuk pulak pic nie..nie la aku yang kepenatan..lalala~~

p/s:
picture yang aku letak sume agak xspecifik due to some respectiveness to our nation.
so,hope u all enjoy with my post..
btw,tomorrow is the last day for the pameran.hope u all can come and see by yourself..

4.3.11

What quality do you value most in your friends?

ape korang buat esok?

wanna ask something???

bulan yang sibuk

im suppose work up with my assgnmnt..but then sumthing happen sumwhere..i just found cool stuff in the randam internet..

it damn cool dude!!!seriusly..all i found can be used in my handphone..satio..i thought if i have satio,i cant do nothing much,but no..it does not end here..many software i have download n rili impressed me!!!

hehhe..over xcited until i forget my thounsand of assg..

u all can go here if u think your handphone were kindly bored..lols
www.mobile9.com


1.3.11

at last...*sigh*


akhir nya,...
ok gak blog aku nie..
puas aku bermati akal tok repair balek blog aku.
tertanye sana-sini,
membe2 blogger yang laen,
sampaikan awek aku pon aku g tanye..
siap suruh dia repairkan lagi.tp xdapat jugak nak selamatkan templet yang agak 'cool' aritu..huuu..

papehal pon,blog aku memang sesuai tok templet yang simple2.
(padahal,aku bkn ye reti sangat nak usik html tuuu)..
so,here again.my blog with simple templet on it.

keeping word nothing much to share.

19.2.11

how do i feel?

uurrmm..
now is like 3.39am in the morning n i am not sleep yet after doing some slide for tomorrow presentation..do i like my slide?mayb..

yet i am done with this slide after quarrel with someone that really important in my life.yup..really really important until my manage to marry her if there is no other obstacle.do i love fight?i rather jump of my window from 6 floors to let u all know how i feel bout quarrel..

suddenly something that not organize happened.it like mm..a stone.u think it hard until u make conclusion it can't be destroy easily.but thing change when a drop of water that repeated-ly drop on the stone, it make a hole.u want the stone always wet but u violence it without u knowing..sigh..what a bad quote..

ow i feel like trash.
ow i feel not sleepy at all.
ow i feel damn hurt.
ow i feel my future destroy.

ow i remember bout a promise. we are together now.n maybe we a leaving in peace.i know there is no future in us.let do this!

bang!it happen just now.no proof bout that conversation.i just my imaginary might be.i let u go.u let me go.i go.u go.go.go.go...*im better without u..

i know,it just a lie.it just my dream..im dreaming now..i really having a nightmare..save me guys..save me..i love u.i wanna marry u.i want kids from u either.im dreaming.dont wake me up until i make up with u again..huhuhu..

tears?where did it come from..what the hell in the world make u come out.no.im not that person.emotional with this moment..no.

u really leaving isn't u?am i that bad?yes.i surely bout it.badass!the moment with me is just a lot of fighting u will think about.if leaving me will make u cry,then just be it.let i pay back your tears.
sayonara love.
sayonara honey.
sayonara mommy.
sayonara deng.

may Allah bless your journey n make it save to u now.amin.

p/s: just wanted to tell u this,u push me away.i hope it only a dream.:(

nI by my own self can do nothing, as I hear I judge, my judgment is just because I seek NOT MY OWN WILL BUT THE WILL OF THE FATHER who has sent me…” John 5:30
nAll power given to me in heaven and the earth…” Matt 28:18
n“..but on that day, that hour, no man, no angel, neither the son, but the Father…” Mark 13:32

18.1.11

al-hadis

dari abdullah bin amr r.huma berkata,rasulullah S.A.W bersabda;"sungguh akan terjadi atas umatku apa yang terjadi terhadap bani israel.dua-duanya akan sama persis bagaikan sandal dengan sandal.hinggakan jika dahulu ada dikalangan bani israel orang yang berzina dengan ibunya sendiri secara terang-terangan,niscaya akan terjadi di kalangan umatku juga.sesungguhnya bani israel itu terpecah kepada 72 golongan manakala umat ku pula terpecah menjadi 73 golongan,kesemuanya akan masuk neraka kecuali satu golongan".para sahabat bertanya,"siapakah golongan yang satu itu?",rasulullah S.A.W menjawab"yaitu golongan yang didalamnya terdapat aku dan sahabat-sahabatku".(Hr bukhari)


subhanaallah,sungguh aku tertarik dengan ayat hadis ini.sebabnya,haids ini benar-benar membuatkan aku terpikir panjang.di manakah kedudukan aku?apa lagi 72 golongan bani israel itu buat hingga kan israel laknatullah nie sah-sah masuk neraka?banyak sungguh..terpikir kah korang?

setiap kali aku masuk ke kelas CIW,lect aku selalu cerita pasal israel.dy kte,penduduk kt ngra arab iaitu iran,ramai yang berbangsa yahudi laknatullah.mungkin dia lupe ape yahudi buat kt agama islam atau maybe sebab dia black version dan he can talk like agama kteorg nie jahat.dia xkan paham.

btw,bia kte tgk balek sejarah..sebelum datangnya kaum muhajirin(pengikut-pengikut rasulullah S.A.W) berhijrah ke kota madinah,kota madinah didiami oleh 2 golongan iaitu kaum ansar dan yahudi.yahudi laknatullah pada ketika itu menguasai perdangan di madinah.mereka menjual brg dagangan dengan tidak adil,menipu dalam sukatan etc. sehingga la muhajirin masuk ke kota madinah dan rasulullah S.A.W membuat piagam madinah iaitu perlembagaan pertama di muka bumi.semua bersetuju termasuk yahudi turut bersetuju.permulaan nya memang yahudi akur tapi lama-kelamaan,yahudi mula khianat terhadap perjanjian.pecah amanah,jual maklumat hinggakan rasulullah S.A.W halau kaum yahudi dari kota madinah.

kaum yahudi tidak pernah mempunyai sebarang tanah pon di atas muka bumi ini.hidupnya dari dulu lagi menumpang,pelarian.tapi,apa yang kita nampak sekarang,US memberi tanah,bantuan kerumahan malah mengistihar yahudi a.k.a israel secara sah menjadi negara.astagfirullah!

p/s:renung-renungkanlah wahai sahabat.dimanakah kita?tepuk dada,tanya iman.ape yang salah,harap dibetulkan,aku seorang baru belajar,banyak benada perlu aku pely telitikan.

xsehat~~

lme dah aku xupdate blog nie.berhabuk n makin xsmart jadik ye.
bukan ape,aku berkabung sebab my gurl has to leave me here n continue her study at nebraska,lincoln USA..ishk2..separuh hati aku dy bawak k sne smpi aku xhenti2 thinking bout her..nothing can make me happy when get her email or anything that can connect me to her now.rindu weyh!!

arini dah masuk 2minggu dah dikau disana..life tough here.eventhough there is no such thing like snowy,-22'c,piza evryday but it still tough.my phone here was no more ringing like last year..every sec there will always u n ur text.pagi petang siang malam my phone download ur text..now,no more.i can keep my phone without charging for a few days due to that.

demam dah kebah dah..alhamdulillah.syukur pada Allah.sungguh siksa bla diuji oleh-Nya.it just demam.seminggu jak cukup tok bg aku lemah satu badan.but today,i feel better but not completely ok.tapi xpa la,i still can eat,walk n run also this evening.cross country.lari ikot dan je la petang nie.xley la nk pecut2 mcm slalu.


urgghhh..xdak idea.ok la nie jep kot for starting this year?

5.1.11

pergi mengejar impian


setiap kali aku bukak mana-mana sites blog ke ape mesti ada sebut pasal 2011.
cket ke banyak still ada la sembang-sembang tahun baru.
klo xcerite pasal azam baru,pakaian baru,dorang akan cite passal cuti..
aku ada dengar certain mbe aku merungut pasal takwim universiti dorang coz xbagi cuti tym perayaan la.aku lpe perayaan pa.
yang aku taw budak-budak upnm memang xkesah sangat pasal cuti nie..yeke?ehek..

berbelas-belas jam perjalanan dari malaysia ke UNL..hope all in the good condition n perfect way..
pergi?
ye.pergi.kalau dipanjang kan lagi maksud dia bule membawak kepada hijrah.perpindahan dari sesuatu yang baek kepada suatu yang lagi-lagi baek.
sape yang pergi?
spe ek?hehe..

aku,dia,korang semua kene pergi.pergi meninggal kan tabiat lame yang korang penah buat tahun lepas,2010.
try do be good in others aspect.
stop sleeping in the class!
try.memang payah.at least korang try dari tido.
ape kte orang,near to the perfection!

bukan ape,tahun nie aku dah masuk 21.
ada mbe yang dah masuk 21 pon 2,3ari lepas.
bak kte orang,umo 21 nie,klo dah kawen dah dapat zuriat taw.
xcaye?try nengok!
point aku kat sini,klo aku,korang xkeluar lagi dari takuk lame,ape aku nak 'claim' kat zuriat aku?
pergi kejar impian.

awek aku dah pergi dah.
pergi mengejar impian dia selama ini.
rindu?
of course la!!!
klo ikot perasaan,im dying here.sebab rindu sangat-sangat.
tapi xley la camtu kan.
life must carry on.dia kejar impian dia.
aku pon must do the same.
suppose to be i go with her tapi dah TERmasuk kt sini.
ehek:)

papehal pon,aku dah bawak korang pergi bersama aku.
pergi kejar impian.
at least,after doing this thing to the end,korang xmenyesal ngn ape korang buat.
pergi!!!

p/s:seriously i miss u so much,deng.be safe ok back there!!there is no me to care bout u anymore.its all u now.
bytheway,im always refer to the clock down of my blog.that is different of our time now.but then,my love to u still under par and increasing missing u to the fullest.

ya Allah,tabah kan la hati hamba-Mu yang hina ini:(

2.1.11

1st coretan in 2011!!!



segala perasaan berdamping dengan aku di kala ini..2011 datang jugak..tahun yang xpenah sekecoh 2012 kan..kat movie dah ada kua cite 2012..tapi 2011 xdak!!pelik kan2..

tahun ni,awal-awal tahun aku dah rasa bangga sangat kt miss F yang cousin aku selalu dok sebut-sebut..sya bangga sangat kat awak coz awak dapat jgk sambung study kt oversea...u reach ur dream finally..eventough it so tough to pass every stage of it..

sya support awk gilak2..juz kadang-kadang awak xnampak cra sya support sbb sya jeles ngn kawan awak..ntah pape kan awak..papehal pon,awak nak pg dah..be brave ok?chill owest..i will not with u but remember 1 thing..im here owest think of u,pray of u,plan our future,rely on our path become 1...remember that sayang..

tomorrow is D-day...4th jan 2011..u leave me here n bring along with u my soul,my half heart,my feeling..seriously im proud of u!!!!i will wait for..2years not a long period right??2tahun jak pun..u will achieve your 2nd dream there..what ur azam just now?u want 5different cop in your visa???hehehe...u will n i will get the photo of u too..hopefully i get it..lols..

tonyte,sori.i break ur feeling.i just dont want u bring that thing..awk xpdh ngn sya pon psl bnda ya..ya i know,who i am to know bout it..xpelu pon kmk tauk..ur fren no mine pun nak?masih ka ktk pkr gya..huhu..sori2..kmk xptot gya..sori a lot deng..

pagi esok,awak ada mkn2 cket..sya bz kt ctok..i cant come to ur small farewell party..wish im there for u..:(

p/s:arini bday roomte aku,along..sambut kecil-kecilan je..location agak strategik.
cant be so fun coz i have so many feeling right now budd..wish him all the best this year!!!
to fyonna beatrice,i can wait for u everyday..ur temper,ur loving,ur kindness,all of ur character flying around my mind..good luck baby:(