create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!
 Guests

23.3.11

nasihat



post kali nie aku rase agak xpatot sangat nak share sebab ye kan,kite nie dah agak dewasa dan cukup matang untukberfikir mengenai budaya nasihat-menasihati.bukan ape taw,kadang-kadang kite payah sangat nk bukak mulut and say somthing that u have to say while there is unhealthy activity occur infront of u.

ok.ada 3kategori yang patot kite bagi nasihat.

1st,adek-adek atau diorang yang muda bagi kite. yang nie rse nye xd masalah coz we can talk and advise this category by our own without feel wrong on it.salah pon bley jadi betol kalau confident tu muncul tepat2 kat muka.

2nd,kawan a.k.a member.xkesah la dari celah mne kte bley jmpa kawan en.yang nie,mmg pyah la nak nasihat coz what we do is what we will get back.cm klo ko tipu sekali,people can conclude that "u should has not talking to me about this.that.bla bla bla" or "what the hell men?u also do wrong.booshit u!!"...this category la aku nak bncang kn selanjut ye.

3nd is orang dewasa dari kte @ amat dewasa.kategori ini biasa nye slalu jugak berlaku tp mereka yang konfident tahap gaban and has a fact to talk in giving advise,he can make it.bley je kalau nak kan.kan.kan.



kt sini aku nak focus on 2nd category.nasihat kawan-kawan sekeliling anda.yeah.aku amat setuju memang sukar la nak bagi direct advise to this category coz sume dah dewasa.pandai pulak tu.xkan xreti-reti lagi en..

contoh ye;pandai makan,pandai buang.

in this case,we cannot use direct advise.mean that u need to use indirect approach. ok.full stop.

merokok.memang la ramai di antra kta yang merokok.aku xkesah pon tapi supra confirm la aku xske ngn perokok.but then nak buat cne,duet korang.korang punyer suke la kan.susah nak sedar kn dorg tentang bahaya ye merokok.ok.selagi aku bley lari dari perokok,aku lari.tp smpi ble?so,kne la nasihat.care yang aku gne kn,lepak la ngn perokok nie.sound stupid but member en,kne la dok rapat.accompany.doesnt mean we like it!psyho la en.mne la taw terdetik kat hati mbe2 kte tu tok berubah mcm kite yang xmerokok.konon.

tp x semua akan berfikir like the way we are thinking.at least we have to try.mbe penting weyh.serius cakap.klo xd mbe,spe nak tanam kte time mati sbb asap rokok nanti?klo xd mbe,spe nak datang majlis kawen ko.klo xd mbe,spe nak tlg nasihat ko tym ko bersedyh..serius mbe penting gler.aku xtipu.

nie je kot care yang aku ada tok ajar korang2 rajin nasihat-menasihati.

p/s:xtually aku terase ble mbe gtw aku bongok sebab lepak kt tempat budk merokok.terase giler.diorg xsdr kte sayang kt dorg.papepon,aku still sokong campaign anti-smoker even my dad pon perokok tegar.
maaf la kalau ad yang terasa sebab kalau terasa mean that u still have humanity in yourself.*wink*

19.3.11

pindah oh pindah

hye,starting from last night,we all in on my campus had to move out from our own lovely house.nak bwt cne,nk xnk, kne pindh gak coz arahan...
ble sebut arahan,it must be done!
so,perpindahan pon berlaku,
suke xske,
hepi xhepi,
penat xterkate pon kne gak pindah..

ada someone ske pindah..ad y lnsg xske nk pndh..
*spe nk ble dah dok kt tmpt selesa en2...

aku xtaw la budak laen cne,
yang aku taw,aku penat bile pindah2 nie.

ble penat start la mate macam nie..

urrgghhh..!!!

ow assignment..sori coz dumping u again this weeknd..

p/s:dont be like this..it rili unproductive activity..lalala~~
sori group:(

10.3.11

complicateD

.................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................

............................................................................................................
..................................................................................................................................
................................................................................................................................
......................

.........................................................................................................................................
............................................................................................................................................................
.......................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................

p/s:please dont ever advise ur girlfren about her atttire in her busiest time.
do pray for my exam tomorrow..:(

9.3.11

If you could teleport to any place right now, where would you go?

i wanna go to UNL since there is where half of my heart live....lalala~~

wanna ask something???

8.3.11

KoraNg RasE?





ok.today im really rethinking about what i had heard from my lecture today..really-really can't make me to sit at ease..ntah la..sometimes,i think i need to accept and just silent with what i think better for a student that not always reading about something..bagi aku respect itu perlu..
korang rase?

wanna know what that bother me much?..fine..here..

camni,skrunk ape yang aku pelajari is all about tokoh2 perang dunia barat.apa yang diorang buat,fikiran diorang,taktik yang diaorang guna termasuk la yang laen-laen nye..serius mantap babe.xtipu korang..memang benar mantap..aku still khayal kalau compare ngn taktik-taktik yang islam guna kan lagi mantap dari barat..sebab ye,time darjah 2 kelas agama,sirah aku gempak weyh..hahaha..poyo*..sebab tu la aku xbersuara sangat di dalam kelas.cuma meng'iye'kan saje tanda setuju..
korang rase?

bukan tu je yang aku runsing kan..i got an idea..i have a situation here..just read and think about it..

cite nye begini..

dalam suasana perang yang agak panjang,contoh yang dekat,komunis di malaya..si anu bertugas sebagai polis merangkap askar operasi di kala pemberontakan komunis di dalam hutan rimba..tugasan yang si anu kene buat ialah memusnahkan kumpulan komunis xkesahlah asalkan korang jumpa di depan mate semasa berada di dalam hutan.clear dengan arahn tersebut,si anu pon pergi la menjalankan tugas..dipendekkan cerita,si anu telah menjumpai pangkalan komunis yang berdekatan dengan sungai a.k.a anak sungai..semasa si anu tengah survey untuk melaksanakan arahan tadi,si anu terlihat kelibat seorang komunis di dalam pangkalan tersebut.kelam-kabut si anu terus mencari tempat perlindungan dan tempat tembakan yang sesuai. ketika itu,komunis tersebut tengah menggunakan towel dan membawa cebok untuk mandi..di tepi sungai. pada masa tersebut juga,amat sesuai untuk menembak komunis tersebut kerana komunis tersebut tidak mempunyai sebarang senjata merbahaya...si anu aim komunis tersebut dengan senjata yang ada.tetapi,tembakan tetap tidak dilepaskan...

kalau korang la si anu tersebut,what will u do?korang rase ape korang akan buat..

p/s: cube korang tukar situasi mandi itu dengan mengambil wuduk.adakah jawapan korang same?
ape anda rase?

5.3.11

paMeraN yang mantaP!!!


1 mac setiap tahun merupakan hari ulang tahun bagi tentera darat malaysia.

baru-baru ini, tentera darat telah membuat satu pameran besar-besaran di dataran merdeka 3 hari berturut-turut...*eh,tadi la pameran..

penduduk malaysia disajikan dengan pelbagai peralatan-peralatan,persenjataan baru dan agak canggih serta baru pada pandangan penduduk a.k.a rakyat malaysia.

aku sempat berkunjung bagi memberi lapangan masa demi melihat sendiri aset-aset pertahanan negara yang cool lagi mantap..*serius xtipu...

apa yang aku nampak dan lihat,sungguh mengagumkan aku..*double thumb up..

hopefully kerajaan akan terus memberi kepercayaan yang utuh kepada tentera darat di dalam menaungi kesejahteraan negara even la kerja yang tentera darat dalam mempertahankan negara tidak jelas di pandangan rakyat..

di sini,sedikit sebanyak saya sajikan snap shot yang xseberapa bersama rakan-rakan..



first touch down at dataran merdeka with all jebatians '08!

pertahanan dalam negara penting bagi setiap negara..badan2 polis
rakyat berpusu-pusu melihat kehebatan tentara darat
klo dapat dilihat dgn jelas,ini adalah contoh2 survival oleh para askar
PUTD terus maju dengan ada ye agusta milik tentera darat

nie la membe2 aku time g usha aset negara

eh,termasuk pulak pic nie..nie la aku yang kepenatan..lalala~~

p/s:
picture yang aku letak sume agak xspecifik due to some respectiveness to our nation.
so,hope u all enjoy with my post..
btw,tomorrow is the last day for the pameran.hope u all can come and see by yourself..

4.3.11

What quality do you value most in your friends?

ape korang buat esok?

wanna ask something???

bulan yang sibuk

im suppose work up with my assgnmnt..but then sumthing happen sumwhere..i just found cool stuff in the randam internet..

it damn cool dude!!!seriusly..all i found can be used in my handphone..satio..i thought if i have satio,i cant do nothing much,but no..it does not end here..many software i have download n rili impressed me!!!

hehhe..over xcited until i forget my thounsand of assg..

u all can go here if u think your handphone were kindly bored..lols
www.mobile9.com


1.3.11

at last...*sigh*


akhir nya,...
ok gak blog aku nie..
puas aku bermati akal tok repair balek blog aku.
tertanye sana-sini,
membe2 blogger yang laen,
sampaikan awek aku pon aku g tanye..
siap suruh dia repairkan lagi.tp xdapat jugak nak selamatkan templet yang agak 'cool' aritu..huuu..

papehal pon,blog aku memang sesuai tok templet yang simple2.
(padahal,aku bkn ye reti sangat nak usik html tuuu)..
so,here again.my blog with simple templet on it.

keeping word nothing much to share.