create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!
 Guests

24.8.11

idea yang dicampur-aduk


ok..let we start with a statement that make me smile until i sleep last night...

quote by bbm haziq azmen;

kisah 3 pilot yang ditangkap oleh Suku Dayak Kanibal,ketiga-tiga pilot yang takut tersebut memohon agar tidak dibunuh.Maka ketua suku kaum itu pun berkata "kalau korang sume nak hidup,korang kena masuk hutan dan membawa 10 buah yang sama jenisnya.tapi korang hanya ada masa 3 jam saja!!!"

sebelum 3 jam,pilot yang pertama pun akhirnya datang membawa 10 biji epal.
ketua suku:"ok,kamu dah bawa 10 biji epal..sekarang masukkan semua epaal tu ke dalam lubang dubur kamu satu persatu.kalau kamu merintih atau bersuara,kamu akan saya kasi potong!!!"

dengan penuh perjuangan dan ketahanan akhirnya epall pertama dapat di masukkan.tapi untuk epal yang ke-2 dia tidak dapat mnahan sakit dan terus menjerit.dengan kejam ketua suku tadi terus memenggal kepala si pilot.Maka naek lah si pilot tadi ke syurga.

pilot ke-2 pula datang membawa 10 bji anggur.dan ketua suku tadi terus bagi arahan yang sama..1 anggur masuk,2 anggur masuk,3 anggur, tp pada saat dia nak masukkan anggur yang ke-10,ketua suku tadi tiba2 memotong kepala pilot ke-2

naik la pilot ke-2 tadi ke syurga dan berjumpa dengan pilot pertama tadi..

pilot 2:wah,ko pon mati jugak?
pilot 1:yela,aku bawak epal.xtahan saket!sial tul ketua suku tu,syaratnya susah sangat!habis kau bawa buah apa?
pilot 2:anggur
pilot 1:anggur??tu kan senang!kecik je,xsakit pon!!!
pilot 2:memang betul,sume anggur aku hampir masuk ke dalam lubang dubur.tapi tiba-tiba aku ketawa dan habis anggur yang aku masuk kan tadi keluar balek...
pilot 1:bodoh kau!!kenapa ketawa??
pilot 2:habis,masa aku nk masukkan anggur yang ke-10,aku nampak pilot ke-3 bawak durian...giler tul!!!
wakakakakaakakakaaka...



iklan mentar~adek akuh~
serius xtipu..tido dalam senyuman aku malam tadi sampai xbangkit sahuq..

mane datang idea dia tu pon aku xtaw..banyak lagi citer2 sebegini..tapi maybe next time will be able to share with u all..
lols

assalamualaikum.:)


cool stuff!!!!

dude,come on and have a try...hahaha.

nak tengak search engine korang jatuh dari tempat asal??

i think aku sorang je xtahu bende cam nie..tp xpe..aku nak share jugak..haha..

korang online x sekarang?sure online kan..kalau x macam mane boleh usha page aku yang xseberapa nie kan2..

ok..let see how it work...

korang pegi kat seacrh engine google.com...then type in google gravity..

pastu akan kelua la banyak page yang sebut pasal google gravity..then korang click google gravity and...

and see what will happen next..???

awesome right!!!!!:)

lols...

nanti bende tu jadik camni..


so long...assalamualaikum..

23.8.11

editting blog~

eh eh,dah ade picture sendiri dah kt headline blog aku nieyh...hihihi..

xtually aku xreti pon buat bende alah nie..*sigh*

atas sebab pemberian from my junior in campus,so that it be..lawa kan kan..(ikhlas la seket kalau nak puji pon..ehek..)...and and if korang nak suh dia buat,korang try la mintak kat dia ok???big cuddle to fyza for the nice and gorgeous headline up there..lols..

hurm..dah lame dah tak updated blog..awek aku pon baru-baru nie rajin nak update..hehe..

biase la,life is tough now..it not like 5 years ago...boley je nak online tengok korea berjam-jam sampai lebam bijik mata...nak lepak-lepak sampai janggut panjang...nak makan sampai perut xtaw nak kata..hehe..

sekarang suma kene pantas..kalau xpantas,kene tinggal..so,rushing,...busy...sume jadah lah ada sekarang..nak update blog pon xsempat(konon)..banyak benda nak bagitau,tapi busy kan..ayat pon xTER olah..

eh,lari topic pulak dah..nak bagitau pasal headline tu je xtually..tersasar..hehe

hurmm..dengan kesempatan ini, ingin aku sampaikan ucapan selamat hari raya yang bakal menjelang tiba xlame lagi...

aku pohon maaf jika terlanjur kata,acting macho and ganas(dalam still jambu),paw makanan ke bagi sesiapa yang mengenali,hope halal makan minum..

and and dont forget datang beraya kat rumah...rumah aku always open house even tahun ini raya xseberapa meriah after uncle hasbullah b hj bujang passed away a few weeks ago(13august2011)..

okay!assalamualaikum...

14.8.11

5.8.11

6 ogos 2011

special entry ini aku buat khas tok girlfriend aku yang still berada di perantauan tok menuntut ilmu...tepat detik 0000H 6 ogos 2011,genap 21 tahun umur Fyonna Beatrice ank Tuban..which is my girlfriend:)

sayang,happy birthday!!!
sweet 21..hehe..dah 21 tahun eh umur ktk lok..tua oredi..hehe..btw,sorry tahun tok again kmk xpat celebrate your precious moment together with u...i hope it is okay for us..u know,ktk kan xska glak being childish..hehe..today is your special day..close your eye,and whisper your wish...i hope it not me u ask to come over there..sampe pon kmk maybe in your dream jak..ok jwak la ya kan?hehe

special day..
dah masuk 3tahun dah kita kenal and i saw changes on u..ktk dah makin matured...really matured to me..kmk jak xpande matured2..risau kmk..u know what,ktk dah bley hidup berdikari udah..xpelu dah mok menanges2 mun sumthing come out without planned..kmk nang always be beside u gney2 jwak klk..even la kmk yang molah ktk nanges..selalunyalah..muah..hehe..i hope u can accept me seadanya..banyak gik kmk kurang dari ktk..dengan ada nya ktk,lengkap la kmk nok apa yang kurang ya..thank sayang....aih..21 dah ktk eh..mun maen card,dah menang dah ktk..21..no bagus kan??
makin kmk dengar my watch ticking,rsa mok jak kmk fly kinek2 ke cnun to celebrate your birthday..abes dah zaman budak2 ktk..hehe..(cam la kmk x tek kn)..hahaha

special moment..
dah konfom2 kmk xkan dapat celebrate bday ktk kat cnun, so try to get sumthing fun ok kt cnun..tambah2 gik ktk dah mok final,boh stress2 ngn kmk..mun pelu ktk avoid me,avoid jak dlok till ktk finish ur final ok??final agik penting baby..main mission..remember that?
i always pray the best for u...always..

special entry..
xlamak gik abes la kesengsaraan hidup belajar tok..no more stress..no more waiting..xlamak gik..just hold on there..ok..21 dah..so,plus minus plus minus tinggal gik bpa jak..dah kurang dah dari kiraan tahun lepas..but i still feel bad bcoz cant give u sumthing..i will find sumthing that i really want u to have it..tgu ktk balit..so,ktk balit boh balit tgn kosong..make sure u succeed and reach ur mission ya..ok?

last thing,.
tringin kmk mok nyanyi birthday song ngn ktk tp xda bnda modal(gitar n back singer),so kmk kirim orang yang berpengalaman kat youtube tok mnyanyikan lagu kt ktk..layan la..hepi bday sweet 21 sayangku~fyonna~

orang tok lupak mok tuka nama..ktk tuka drik ok?hihi:P

3.8.11

bulan mulia

assalamualaikum sume...puase x?
hehe..konfom2 la korang puase kan..seronok ye bile sembang pasal bulan puase nie..setiap amalan yang korang lakukan,semuanya akan mendapat ganjaran..even tido di bulan ramadhn nie pon dapat pahale taw..

seronok kn..hehe..spe xnak dapat pahale byk kn..semua nak.hehe

bulan ini,banyak rintangan yang aku hadapi..tapi hidup masih perlu di terus kan..baru-baru ni,aku mengambil peluang untuk balek ke tanah air,untuk menziarah paksu dan atok aku yang saket a.k.a diuji oleh Allah ta'ala dengan kesaketan yang aku xrela berdepan dgn nye..

paksu aku,terus terdampar kat ICU di hospital normal specialist centre gara-gara virus yang kteorg xtau pon bnde tu ad di dlam paru-paru beliau..virus yang kian merebak itu terus menerus menguji ketabahan paksu aku..sebak rse hati bile melihat seorg yang tough yang aku kenal,baring membatu dan hanya mengharapkan bantuan oxygen dan air menerusi tiub2 yang di cucuk-cucuk ke badan beliau..sedih..amat sedih saat itu..
atok aku pula gatal diseluruh badan ye sehingga bengkak2 seluruh badan..sebelum ini,dia xselera mkn dan mnum..kurus kering badan beliau dengan ujian sebegitu..

aku hanya mampu berdoa dari jauh kerana xmempunyai cuti yang pnjang untuk menjaga beliau di bilik ICU..aku juga xmampu untuk melihatkan atok aku yang still saketd kampung..menjengah untuk seketika,bagi mengubati sebak di dada ku..

aku memohon kt korg,klo ad kesempatan d bulan mulia ni,sedekah kn lah al-fatihah agar saket ahli keluargaku ini sembuh dan same-same dpt mnymbut ramadhn dan bulan sywal nanti..

akhir entry aku,aku nk ucapkan selamat beribadat di bulan ramadhan dan selmt berpuase(lmbt cket wish sbb lme xbkak blog..)