create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!
 Guests

13.10.11

mengembara~


trip to UPSI this week...

hope something happen that can bring me to life..

lols...

pergi menimba pengalaman..

12.10.11

keje melambak~!!!

serius semester nie amat mencabar bagi aku yang hidup bersederhana nie..*ayat nak sayu je..ce ce ce*

tapi serius banyak sangat dugaan yang melanda..who knows kan?i can smile as usual,keeping silent and acting macho like nothing happen toward me...

but

there is something that i still can hold it on my own..orang kata kalau simpan masalah sorang-sorang ley jadi gila..setakat nie,xda lagi la tanda-tanda nak gila tuu..chill jew:)

perkara-perkara yang harus aku lakukan;

1/- people say family must come first.aku xtaw apa jadi ngn parent aku sekarang n di only thing i know, my mom cry a lot since aku abes cuti raya hari tuuu..family problem...aku as anak yang sulung ko rasa aku perlu buat bodo je ke?x kan...tapi ape je yang aku ley buat bila mana aku kat dalam kem nie and family aku kat kampung tercinta,sarawak.

2/-okay la.tipu la kan kalau ada yang sebaya ngn aku nie xda pasangan.tipu sangat-sangat la kan.aku gaduh lagi arini. sebab aku xcare pon pasal dia. bout her study.bout her feeling xtually. memang amat bodoh gak la bila boyfriend cam aku nie xreti jaga buah hati jantung pisang mahkota emas intan payung penyuluh getaran jiwa bagai. again sorry so so so much to her for my careless..sorry sayang.

3/-perh nie gua malas nak gtaw tapi nie la main entry aku kali nie...assignment and test yang banyak mengalahkan pembacaan aku selamanya 21 tahun?agak la kan..assignment aku banyak gampang kot..esok test lagi.nak translate article lagi.carik bahan bacaan tok PSM aku lagi..perrhhhhh...

solution;

bila mana kata tension ngn benda-benda yang melambak camni,jiwa jadi kacau,hati jadi tidak keruan,mata jadi berat,pergerakan jadi slow cam zomba.

tidor

the best solution that i have in my mind right now.and solution nie jugak yang selalu aku buat xtually.

*hmmm*hope korang boleh la bantu mendoakan kejayaan aku dalam menyiapkan perkara-perkara yang di atas. even la xmembantu sangat pon..eheee..

:)

10.10.11

masalah yang aku xdapat selesai kan

it should be the happiest moment in my life being as a third years student because in another 2 semesters i will finish my study and ready to serve myself in the armed forces. the most important thing when being a last years student is when there is no more problem and it just then we were thinking about graduation day when it comes. bringing our parent,our family here by flight and watching us taking scroll from Agung's hand in the convocation day,getting flowers from someone that know us, taking pictures and the moment that keeping me happy is when using convocation's dress and taking photos with my beloved mother and father.

this october 2011, bring me a lot of sadness moment where i can't help myself to get away from it even it the oldest brother in the family. last 2 months i losing my usu, allahyarham hasbullah bin bujang which i'm not there when his been buried. aku hanya mampu melawat beliau 2minggu sebelum beliau passed away(13 august 2011). i still remember the last word i spoken to him before his gone while he just nod his head due to oxygen pump on his mouth. i can't keep sad when the word play in my mind. when i got the holiday's i when to his cemetery crying by myself. i do love him so much. aku sedih bila xmenatap wajah beliau untuk kali terakhir. aku sedih sebab xsembahyang jenazah untuk beliau. aku sedih sebab x usung beliau buat kali terakhir. semoga roh beliau di cucuri rahmat. amin ya Allah

having hari raya without pak su is most boring day for us and especially me. nothing to waiting for at kampung. suddenly, my father spoiled the day when he busy working. even on first day hari raya, he can't make himself at home in the morning for hari raya prayer. i saw my mother crying that day even she say she's okay.

i am lost now.my father, someone that i believe the most come out from thing that i can't believe he do it. kejadian hari itu sungguh membuatkan aku nampak lemah bila xdapat pertahankan mak. mak cry all dayuntil now. waiting for the call from father. i don't really know what will happen next. biarlah aku tanggung sorang masalah aku.

aku dah cukup dah dengar those promises but in the end,nothing happen with the promise. it just a promise but it mean something.